Hirdetés

Országszerte vetítenek a magyar filmek szerelmeseinek

MTI

2018.04.13. 15:05

Országszerte vetítenek a magyar filmek szerelmeseinek
Képünk illusztráció (pixabay.com)

A Magyar film napját ünneplik.

Hirdetés

Hirdetés

Vetítésekkel és programokkal ünnepli számos filmes szervezet, filmforgalmazó és országos mozihálózat is a Magyar film napját április 30-án.

A Magyar Nemzeti Filmalap felhívásban buzdította a mozikat, filmforgalmazókat, művelődési házakat, könyvtárakat, iskolákat és minden kulturális és oktatási intézményt, hogy saját szervezésű programokkal csatlakozzanak a hagyományteremtő ünnephez - közölte a szervezet április 13-án az MTI-vel. 

A programok lehetnek vetítések, találkozók, szakmai beszélgetések, játékos vetélkedők, vagy bármi, amivel a csatlakozó intézmények országszerte meg tudják szólítani a filmszerető közönséget. A már csatlakozott intézmények között van az Art Mozi Egyesület, a Budapest Film, a Cinema City, a Magyar Művészeti Akadémia, a Magyar Filmakadémia, az Uránia Nemzeti Filmszínház és számos forgalmazó, vidéki művelődési ház és mozi. 

A magyar film napjára a Magyar Nemzeti Filmalap Filmarchívum Igazgatósága a magyar filmtörténetet átölelő filmlistát tett közzé, amelyből a partnerek kiválaszthatják a vetíteni kívánt filmeket. A lista a felújított és digitalizált filmekkel folyamatosan bővül. 

A programokhoz folyamatosan csatlakozhatnak az intézmények, szervezetek a Filmalap holnapján.

filmmagyarmozi

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.