Hirdetés

A Budapest Noir filmzenéje a legjobb!

MTI

2017.11.20. 15:30

A Budapest Noir filmzenéje a legjobb!
Fotó: Budapest Noir, filmtrailer.hu

Amerikában ismerték el.

Hirdetés

Hirdetés

Pacsay Attila nyerte a legjobb külföldi filmzene díját a Budapest Noir-ért a Hollywood Music in Media Awards-on Los Angeles-ben - közölte november 20-án a Filmalap.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a Hollywood Music in Media Awards (HMMA) elismeréseit nagyszabású díjátadón, több mint 2000 résztvevő jelenlétében osztották ki november 18-19-én az Avalon színházban Los Angeles-ben. A díjátadón Pacsay Attilának ítélte a szakmai zsűri a legjobb külföldi filmzene díját a Budapest Noir-ért. 

A rangos szakmai díjakkal évről-évre az eredeti filmzenék, betétdalok, főcímdalok, videójáték zenék, videóklipek szerzőit és előadóit méltatják Hollywoodban. 

A Gárdos Éva (Amerikai rapszódia, 2001) rendezésében készült Budapest Noir Kondor Vilmos regénye alapján készült, az 1936-os év Budapestjén játszódó bűnügyi történet filmfeldolgozása. Kondor Vilmos krimije 2008-ban a hazai irodalmi élet egyik legnagyobb meglepetése volt, hatalmas kritikai és közönségsikert aratott. A könyv azóta világszerte számos nyelven jelent meg, Amerikában a nagy presztízsű Harper Collins kiadásában. A forgatókönyvet Kondor bestselleréből Szekér András írta, operatőre Ragályi Elemér. Az 1930-as évek Budapestjét Pater Sparrow látványtervező elevenítette fel, a jelmezeket Flesch Andrea tervezte. A film a Pioneer Pictures gyártásában készült, vezető producere Kemény Ildikó. 

A Budapest Noir a Big Bang Média forgalmazásában 2017. november 2. óta látható országszerte a mozikban, eddig már mintegy 40 000-en váltottak rá jegyet - olvasható a Filmalap közleményében.
filmLos AngelesBudapest Noir

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.