Hirdetés

Őrizetbe vették Putyin ellenfelét

MTI

2018.01.28. 15:33

Őrizetbe vették Putyin ellenfelét
Navalnij jelöltségét decemberben megtagadták (Fotó: The New Yorker, Yuri Kozyrev)

Márciusban elnökválasztás, Navalnij annak bojkottjára szólított fel.

Hirdetés

Őrizetve vette a rendőrség Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikust vasárnap az általa az elnökválasztás bojkottjára meghirdetett moszkvai tüntetésen.

Az orosz Központi Választási Bizottság december végén megtagadta Navalnij elnökjelölt-aspiránsként való bejegyzését, válaszul a politikus a választás bojkottjára szólított fel és vasárnapra több nagyvárosban tüntetést hirdetett. Több helyszínről érkezett jelentés őrizetbe vételekről, nem hivatalos értesülések több mint 60 ember előállításáról tudnak.

Másokat is bekasztliztak

A moszkvai városi hatóságok pénteken arra figyelmeztettek, hogy a fővárosi megmozdulást nem engedélyezték, és jogi intézkedéseket helyeztek kilátásba a politikussal szemben. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője kijelentette: a választási időszak nem jelenti azt, hogy enyhíteni lehetne a törvényeken, így azokon sem, amelyek a tüntetésekre vonatkoznak. Egyes hírügynökségi jelentések szerint Alekszej Navalnijt a tüntetésre menet tartóztatták fel a hatóságok. A nap folyamán korábban a rendőrség az ellenzéki politikus vezette Korrupcióellenes Küzdelem Alapítvány moszkvai irodájában razziázott. Többeket kihallgattak, hat embert őrizetbe vettek és számítógépeket foglaltak le.

Oroszországban március 18-án tartják meg az elnökválasztást, a politikai erőpróba egyértelmű favoritja a közvélemény-kutatások szerint Vlagyimir Putyin hivatalban lévő államfő.

elnökválasztásOroszországVlagyimir PutyinAlekszej NavalnijKreml

Hirdetés

Hirdetés

.