Hirdetés

Ő a kuruc.info tulajdonosa

atlatszo.hu

2012.09.04. 11:01

Az atlatszo.hu nyilvánosságra hozta a kuruc.info domain név tulajdonosának nevét, címét.

Hirdetés

Hirdetés

A kaliforniai Healdsburg-ben élő Bela Varga a kuruc.info valódi tulajdonosa - írja az atlatszo.hu.  A szélsőséges portál 2006 óta az identitásvédelemre” szakosodott Domains by Proxy nevű domainszolgáltatón keresztül működött, amely elrejtette a domain valódi tulajdonosát. Július 20 óta azonban a Domains by Proxy feltünteti név szerint is a tulajdonost és közzéteszi lakcímét is.

A Kaliforniában élő Bela Varga neve viszont nem most bukkan fel először a kurucinfóval kapcsolatban. Az Athena Intézet 2010-es oknyomozása során a riporterek fiktív hirdetést adtak fel a gyűlöletportálon, hogy teszteljék, hogyan jut el a hirdetési bevétel a kuruchoz. A portál munkatársa által emailben felkínált fizetési módok közül az egyik az volt, hogy “a kérdéses összeget dollárban utaljuk Varga Béla (avagy Bela Varga) kaliforniai bankszámlájára”, és a nemzetközi banki átutaláshoz szükséges összes adatot is megadták az újságíróknak.

Egy amerikai borászati szakportálon elérhető sajtóközlemény szerint a kaliforniai borász Bela Varga 1988-ban szerzett diplomát a budapesti Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetemen, és rögtön ezután az Egyesült Államokba disszidált. Először a kaliforniai Chateau Souverain, majd a Washington állambeli Claar Cellars alkalmazta. Borászati karrirejének legutolsó fellelhető, 2007-es (PDF) állomása a szintén kaliforniai Callaway Wineyard. Ezen felül tulajdonosa egy magyar árukat forgalmazó Healdsburg-i boltnak, a 2008-ban megnyílt The Red Paprika-nak, ahol visszavonult borkészítőként jellemzi magát. - számol be az atlatszo.hu.

A legnépszerűbb közösségi portálon Varga ismerősnek tudhatja többek között Budaházy Györgyöt, Toroczkai Lászlót, vagy a Jobbik alelnökét, Volner Jánost és több jobbikos alapszervezetet is. Facebook-profilja IDE KATTINTVA tekinthető meg.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.