Hirdetés

Hirdetés

A Vidi-tulaj és a volt Wallis-vezér is érdekelt a gázbizniszben?

atlatszo

2014.01.28. 13:13

Az atlatszo.hu utánanézett néhány offshore cégnek.

Hirdetés

Hirdetés

Offshore cégeken keresztül Nagy György és Garancsi István is tulajdonosai a 2012-ben 50 milliárd forintos profitot termelő energiakereskedőnek, a MET Magyarország Energiakereskedő Zrt-nek - írja az atlatszo.hu.

A portál megjegyzi, Nagy György a Wallisból való távozása dacára is elmúlt évtized egyik legfajsúlyosabb üzletembere. A Ho-Me 2000-en keresztül részben az övé a Café Reklám Kft., valamint a Jet-Sol Kft is. Ez utóbbi, korábban szintén offshore hátterű cég már az Orbán-kormány hivatali ideje alatt a Magyar Postától verseny nélkül, egyszereplős pályázaton elnyert 1,8 milliárd forintos megbízásával került be a hírekbe. Hoppál Péter Fidesz-szóvivő tavaly azért támadta Bajnait, mert a volt kormányfő által alapított Haza és Haladás Alapítvány egy Nagy György kezében lévő ingatlanban bérelt irodát.

Garancsi István Videoton-tulajdonos 2011-ben kerékpáros kormánybiztos, tavaly pedig a miniszterelnök fiának főbérlője lett. A vonzalom feltehetően nem egyoldalú: a takarékszövetkezeteket államosító törvény alól szinte egyedül a Garancsi érdekeltségébe tartozó Duna Takarék csusszant ki egy kiskapun - írja az atlatszo.hu. A csapattulajdonos Orbán Viktorral és Hernádi Zsolttal is előszeretettel mutatkozik a Vidi VIP-páholyában.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.