Hirdetés

A kuruc.info most is megússza

civishir.hu

2012.09.06. 17:41

A kuruc.info most is megússza
Varga Béla borász, a kuruc.info tulajdonosa

Eltérő jogértelmezés miatt nem indulhat eljárás az oldal üzemeltetői ellen.

Hirdetés

Hirdetés

Továbbra sem indulhat eljárás az Egyesült Államokban a kuruc.info üzemeltetője, a kaliforniai-magyar borász ellen az eltérő magyar és amerikai jogértelmezés miatt. A magyar hatóságok korábban, már 2008 táján is több esetben kértek segítséget az Egyesült Államoktól a honlap elleni jogi lépésekhez, de nem kaptak adatokat a weblap működtetőiről.

"Tekintettel arra, hogy a kuruc.info olyan szerverről üzemel, amely az Amerikai Egyesült Államokban található, a hírportálon megjelenő tartalmak jogi elbírálása a joghatóság illetékességét veti fel. Jelenleg a két ország eltérő jogértelmezése miatt az Egyesült Államokban nem indulhat eljárás az oldal üzemeltetői ellen" - áll az ORFK Kommunikációs Szolgálata közleményében.

Amint arról a Cívishír is beszámolt, az atlatszo.hu a héten megírta, ki a portál tulajdonosa. A kuruc.info 2006 óta az identitásvédelemre szakosodott Domains by Proxy nevű domainszolgáltatón keresztül működött, amely elrejtette a domain valódi tulajdonosát. Július 20. óta azonban a Domains by Proxy feltünteti név szerint is a tulajdonost és közzéteszi lakcímét is.

A Kaliforniában élő Bela Varga neve nem most bukkan fel először a kurucinfóval kapcsolatban. Az Athena Intézet 2010-es oknyomozása során a riporterek fiktív hirdetést adtak fel a gyűlöletportálon, hogy teszteljék, hogyan jut el a hirdetési bevétel a kuruchoz. A portál munkatársa által emailben felkínált fizetési módok közül az egyik az volt, hogy “a kérdéses összeget dollárban utaljuk Varga Béla (avagy Bela Varga) kaliforniai bankszámlájára”, és a nemzetközi banki átutaláshoz szükséges összes adatot is megadták az újságíróknak.

Az kuruc.info szerkesztői, újságírói tréfás álneveken publikálnak, így nem vállalják a jogi felelősséget az általuk közölt tartalmakért.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.