Hirdetés

Hirdetés

Kivándorlás: még Ausztriából és Svájcból is többen mennek el, mint Magyarországról

korkep.sk

2018.04.20. 16:15

Kivándorlás: még Ausztriából és Svájcból is többen mennek el, mint Magyarországról

Mit gondolnak, miért van annnyi munkahely a magyaroknak Angliában?

Hirdetés

Hirdetés

Az Európába történő bevándorlás ma az egyik legfontosabb egész EU-t érintő probléma. Kelet-Európában azonban más gondokkal is meg kell küzdeni: a kivándorlással.

Az alábbi térképet Jakub Marian cseh matematikus készítette az ENSZ adatai alapján a brit The Telegraph-nak, és azt ábrázolja, hogy az egyes tagállamok lakosságának hány százaléka él életvitelszerűen külföldön. A legrosszabb számok a Nyugat-Balkánra vonatkoznak, de Portugáliában is 20 százalék feletti az arányuk, ahogy Írországban is. Ukrajnában 13 százalék, Moldovában 22, a Kelet-Európában talán legsúlyosabb demográfiai gondokkal küzdő Romániában 17,5 százalék.

Látható, hogy a rengeteg magyarnak munkát adó Nagy-Britanniából is nagy az elvándorlás. A britek kedvenc úticélja Ausztrália, a nemzetközösségük része, de sokan az Egyesült Államokban keresik a boldogulásukat.

A magyarok első számú célállomása egyébként nem Anglia, hanem Németország, ahogy a közép-európai kivándorlók legnagyobb része oda tart. Kivételt igazán csak a szlovákiaiak jelentenek, akik Csehországba igyekeznek, illetve a románok, akik pedig Olaszországba.

Az alábbi térkép mutatja az európai desztinációkat:

 

migrációEurópa

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.