Hirdetés

Hirdetés

Soros György maradjon távol Debrecentől! - így a kaposvári polgármester

mti

2017.12.05. 16:06

Soros György maradjon távol Debrecentől! - így a kaposvári polgármester
Nem szeretnénk úgy járni, mint Németország vagy Olaszország, ahol a migránsok gyakorlatilag ellepték a nagyvárosokat - mondta a csepeli polgármester (Fotó: illusztráció, mti)

Szita összehívja a polgármestereket.

Hirdetés

Hirdetés

Az önkormányzatok nem kérnek Soros György bevándorlásszervező irodáiból, sem pedig abból, hogy a magyar falvaikat és városokat migránsok lepjék el - mondta a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) elnöke kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Szita Károly (Fidesz-KDNP), aki egyben Kaposvár polgármestere, azt közölte, találkozást kezdeményez a többi a településvezetővel, hogy egyértelműen kinyilvánítsák ezt a véleményüket.

Soros György abban érdekelt, hogy beavatkozzon a magyar országgyűlési választásokba, a bevándorlásellenes kormányt leváltsa, mert a "migrációpárti" ellenzéket szeretné az ország élén látni

- mondta, hozzátéve: a polgármesterek azonban nem akarják a településeik nyugalmát feladni, mert akkor a biztonság egyik pillanatról a másikra megszűnne. Közölte, két bevándorlásszervező iroda helyszínét - Pécset és Debrecent - már be is jelentették.

Az önkormányzati szövetség vezetője szerint

Soros György több százezer dollárt oszt majd ki az elkövetkező hetekben

azért, hogy a migrációt támogató politikáját a lehető legszélesebb körben Magyarországon is érvényre tudja juttatni.

Borbély Lénárd (Fidesz-KDNP), Csepel polgármestere azt közölte: a budapesti kormánypárti polgármesterek csatlakoznak Szita Károly MJVSZ-elnök kezdeményezéséhez, mert a fővárosi kerületek sem szeretnék, ha a bevándorlást segítő irodák nyílnának.

Büszkék vagyunk arra, hogy Budapest az egyik legbiztonságosabb európai város, büszkék vagyunk a kultúránkra, és arra is, hogy karácsony közeledtével a családjainkat biztonságban tudhatjuk

- mondta Borbély, hozzátéve azt, hogy szerinte a magyar főváros nem csak a fejlődése, szépülése, hanem a biztonságossága miatt is vonz nagyon sok turistát.

Nem szeretnénk úgy járni, mint Németország vagy Olaszország, ahol a migránsok gyakorlatilag ellepték a nagyvárosokat, mi szeretnénk megőrizni a magyar kultúránkat

- közölte a polgármester.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.