Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szépen átejtették ezeket a dunaújvárosi hölgyeket Debrecenben!

| 2022. 09. 16. | 20:32:00
A DVSC már az első félidő végére megnyugtató előnybe került.
Szépen átejtették ezeket a dunaújvárosi hölgyeket Debrecenben!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

40-27-re legyőzte a DVSC Schaeffler a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttesét az élvonalbeli női kézilabda-bajnokság harmadik fordulójának szeptember 16-i játéknapján.

Szilágyi Zoltán vezetőedző a Gabriel – Vámos M., Kácsor, Vámos P., Tóvizi, Planéta, Töpfner kezdő hetesnek szavazott bizalmat, míg a dunaújvárosiak Bartulovic – Kazai, Horváth, Szalai, Nick, Borgyos, Weisheitel felállásban vágtak neki a mérkőzésnek.

A 3. percben Töpfner szedte össze a Bartulovic által védett Planéta-lövést, 3-2-re módosítva az állást. Planéta löketeit egyébként is érezte a vendégek hálóőre, az első percekben négybe is sikerült belepiszkálnia, igaz, az egyik becsorgott. 5-5-nél Kácsor szerzett előnyt a Lokinak (7. perc), ám a DKKA rendre egyenlített, részben a puha hazai védekezést kihasználva. Szilágyi nem meglepő módon időt kért a nyolcadik percben. A játék képe gyökeresen nem változott, Gabriel a kapuban nem tudott hozzátenni, ráadásul a 13. percben (8-8) Töpfner is behúzhatta a második ikszet a kihagyott büntetők mezőbe. Sok volt a debreceni hiba! 

Kácsor Gréta psszol… két akciógól mellett négy értékesített büntető, nem hibázott lövést

A Loki jobbszélsője kisvártatva javított (9-8), Hornyák pedig kettőre növelhette volna az előnyt, de elszámította az üreskapus próbálkozást (válaszul a DKKA egalizált). A 16. perc végén a franciánk büntetőt fogott, örömében majd' letörte a csereként beálló Szabó Nina pacsira lendülő karját, majd Kácsor vert be rettenetes erővel egy átlövést (10-9). Gabriel újabb védése, azután a balszélről Vámos Mira hidegvérű gólja következett: 11-9! 

Izgalomban a debreceni kispad

A motivált, harcos, jól védekező DKKA ekkor még annak ellenére sem rogyott meg, hogy a DVSC hátul feljavult, jókor jöttek a megelőző faultok, szorosabban fogtak embert a piros-fehérek. A 21. percben 12-12-nél jártunk, utána viszont hibázgatott a Dunaújváros, aminek eredményeként 19-13-ra meglépett a Loki (28. perc). Vámos Míra két mértani pontosságú ejtést produkált, de Szabó Nina betöréseit sem kevésbé élvezte a publikum. Az utolsó percekben, ha talán váratlanul is, de abszolút dominált a Loki, 22-14-re hozták a félidőt. Vámos Míra ötből ötször mattolt és Töpfner neve mellett is hét találat szerepelt.

Nyeregben maradni  

A második félidőben Jezsikava jött balátlövőbe, és Torda Vanessa maradt a kapuban, miután a túlpörgött, csak 23 százalékos hatékonysággal védő Gabrielt tíz perccel korábban lecserélték. A 36. percben 25-16-ra éppen a fehérorosz módosította az eredményt egy ellentámadás végén; a 41. percben Farkas Johanna büntetőből kozmetikázta a különbséget, hogy Tóvizi még abban a percben visszaállítsa a nyolcgólos debreceni előnyt (27-19). A 44, percben Szalai két piros-fehér játékost borított fel, de belemenés helyett hetest fújtak (29-21), a közönségnek természetesen nem tetszett a bírói tévedés. 

A következő percekben Vámos Míra végre megmutatta, hogy ő is képes hibázni (kapufa), miközben a nyolc gól a 49. percben is fennállt (32-24). Amennyiben nem fújnak technikai hibát a balszélre érkező Petrusnál, akár tízre is nőhetett volna a különbség (mi szabályosnak láttuk a játékos ziccerét), helyette az 53. percben 33-26 szerepelt a táblán. 

Vámos Míra és Szabó Nna az este legjobbjai között

Az utolsó öt percben a Loki 18. életévében járó utánpótlás-válogatottja, Panyi Anna is lehetőséghez jutott. A z58. percben aztán meglett a tízgólos előny is (persze, hogy Vámos Míra ejtésével). Az utolsó gól Szabó parádés cunderje volt, távolról ráfutva, szorongatva, kisodródva a lehető legjobb megoldást választotta a fiatal irányító, csak így tovább, Nina! 

A DVSC ezzel háromból három meccset nyert, sorrendben az Alba, a DKKA voltak az áldozatok. Egy hét múlva a Mosonmagyaróvár érkezik a cívisvárosba, ha az ő skalpjukat is sikerül felakasztani a Hódos falára, elmondható, hogy jól sikerült a rajt.

MESTERMÉRLEG
Szilágyi Zoltán: – Nagyon nehezen jöttünk lendületbe, elsősorban védekezésben voltak problémáink. Ahogy ez feszesebb lett és rendezni tudtuk a sorainkat, nyílott az olló, és az első félidő hajrájában eldőlt a két pont sorsa. A második félidőben egy az egyben lekopíroztuk a szünet előtti teljesítményt. Örülök a negyven szerzett gólnak, a huszonkét leindításból szerzettnek különösen.
Rapatyi Tamás: – Mostani állapotunkban húsz percig képesek vagyunk felvenni a küzdelmet a DVSC ellen. A munkánk elején járunk, sok mindenben kell fejlődnünk, de látszik, hogy jó úton indultunk el. A második félidő első húsz percében megint egyenrangú partnerek voltunk.

Ratalics László

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kiválóan teljesítettek a Debreceni Egyetem sportolói
Kiválóan teljesítettek a Debreceni Egyetem sportolói
A hagyományokat követve, díjakkal is elismerték a sportemberek teljesítményét.
Hirdetés
Hirdetés
„Csipogó-ügy": a kormány szerint  nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot
„Csipogó-ügy": a kormány szerint nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot
Az érintett cégnek nincs magyarországi gyártó- és telephelye - írják.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Életműdíjat kapott Dr. Ábrahám László
Szívügye a jövő mérnökeinek támogatása.
Díjeső a hajdúnánási struccfarmnak
Az ebesi Szender Kert különdíjas.
Értelmetlenül szórják meg idegméreggel Debrecent?
A deltametrint a szúnyogoknak szánják, de szinte az összes repülő rovarban kárt tesznek vele.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Megnyílt a 13. Zamat Fesztivál
Megnyílt a 13. Zamat Fesztivál
4000 négyzetméteres rendezvénysátor várja idén is a gasztronómia szerelmeseit és a bulizni vágyókat az ősz legnagyobb gasztroeseményén a cívisvárosban.
Westernhangulat a Zamat Fesztiválon a Marnevall jóvoltából
Westernhangulat a Zamat Fesztiválon a Marnevall jóvoltából
A gasztronómia és a zene szerelmeseinek idén is felejthetetlen élményt ígér a Debreceni Zamat Fesztivál.
Civis Honoris Causa címet kapott Bogsch Erik
Civis Honoris Causa címet kapott Bogsch Erik
A debreceni biotechnológiai üzem a jövő szempontjából a Richter számára a legfontosabb terület.
Miért szükséges a fugázás?
Miért szükséges a fugázás?
Milyen funkciója van ennek az anyagnak?
Hirdetés