Hirdetés

Vereség a románoktól is. Csúfos lett a magyar vb-szereplés

2019.12.06. 12:29

Vereség a románoktól is. Csúfos lett a magyar vb-szereplés
Rasmussen és csapata leszerepelt (Fotó: mti)

A debreceniek sem tudtak csodát tenni.

Hirdetés

A magyar válogatott egy góllal kikapott Romániától a Japánban zajló női kézilabda-világbajnokságon, így nem jutott a középdöntőbe, és az olimpiai selejtezős esélyei is megcsappantak. A négy debrecenit is felvonultató magyarok úgy kaptak ki az utolsó percben egy hetessel, hogy a félidőben hattal vezettek.

A magyar együttesnek a döntetlen is elég lett volna a továbbjutáshoz. A románok a vége előtt nyolc másodperccel szerezték meg először a vezetést.

A magyarok két győzelemmel és három vereséggel a negyedik helyen zártak a C csoportban. Az Elnök Kupáért zajló alsóházi rájátszásban Argentína lesz az első ellenfelük vasárnap, magyar idő szerint hajnali 4.30-tól.

A válogatottnak mostantól azért kell szurkolnia, hogy a tavalyi Európa-bajnokság 2-6. helyezettjei, vagyis Oroszország, Hollandia, Norvégia, Svédország és Románia közül legalább négy csapat kivívja az olimpiai szereplés, illetve a selejtezőn való részvétel jogát a világbajnokságon, mert ebben az esetben a kontinenstornán hetedik helyezett magyarok is részt vehetnek a márciusi selejtezőn.

Románia-Magyarország 28-27 (10-16)

Szóljon hozzá!

Hirdetés