Hirdetés

Hirdetés

Tóvizivel, de Kovács nélkül a válogatott

MTI, Cívishír.hu

2019.05.14. 14:59

Tóvizivel, de Kovács nélkül a válogatott
Kovács Anna ott volt a 2018-as franciaországi Eb-n (Fotó: Cívishír)

A Loki jobbátlövője nincs százszázalékos állapotban.

Hirdetés

Hirdetés

Kim Rasmussen, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette keretét az Ausztria elleni, június eleji világbajnoki selejtezőmérkőzésre.

A magyar szövetség keddi közleményében Kim Rasmussen kiemelte: korábban még soha nem állt annyi idő a rendelkezésükre a közös munkára egy mérkőzés előtt, mint ezúttal. A magyar együttes június 2-án, a párharc első felvonásán 18 órától Grazban, három nappal később pedig a visszavágón ugyanabban az időpontban Zalaegerszegen lép pályára.

„Remek érzés, hogy azzal a kerettel, annak magjával ismét együtt tudunk dolgozni, amellyel már hosszabb ideje közösen készülünk” – mondta a szakvezető, aki hozzátette, számára az a legfontosabb, hogy csak olyan játékosok legyenek a keretben, akik „mentálisan és fizikálisan is százszázalékosan készen állnak a válogatottra”. Miután Kovács Anna jelezte, hogy ezúttal ennek az elvárásnak nem tudna megfelelni, így ő nem kapott meghívót.

„Elvárom a játékosoktól, hogy átérezzék a világbajnoki selejtező súlyát, hiszen csak Ausztria ellen és csak most juthatunk ki a világbajnokságra. Arra a vb-re, amely nagymértékben befolyásolja olimpiai kvalifikációs esélyeinket” – nyilatkozta. A dán szakember kiemelte: az ellenfelet nem intézhetik el „egy kézlegyintéssel”, mert játékosai soha nem adnak fel mérkőzést, nekik viszont „csakis a továbbjutás” lehet a céljuk. 

A vb-selejtezős párharc győztese kijut az év végi, Japánban sorra kerülő olimpiai kvalifikációs világbajnokságra. A felkészülés első négy napjában a legjobbakkal edz a B válogatott is.

Kovács Anna oroszlánrészt vállalt abban, hogy a DVSC Schaeffler a hatodik helyezést elérve kivívta a nemzetközi szereplést a következő idényben. A jobbátlövő az elmúlt időszakban többször is bajlódott kisebb-nagyobb sérülésekkel. Kovács Anna éppen a napokban megkapta a DVSC legeredményesebb játékosának járó díjat.

A magyar keret 
Kapusok: Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Janurik Kinga (Érd), Kiss Éva (Győri Audi ETO)
Jobbszélsők: Faluvégi Dorottya (FTC-Rail Cargo Hungaria), Grosch Vivien (Dunaújvárosi KKA), Lukács Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jobbátlövők: Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szekerczés Luca (Dunaújvárosi KKA), Tomori Zsuzsanna (Győri Audi ETO)
Irányítók: Kovacsics Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), Lakatos Rita (GVM Europe-Vác), Tóth Gabriella (Érd)
Beállók: Mészáros Rea (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szabó Laura (Érd), Tóvizi Petra (DVSC Schaeffler)
Balátlövők: Háfra Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), Klivinyi Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria), Kopecz Barbara (EU-Fire Mosonmagyaróvári KC SE)
Balszélsők: Kazai Anita (Dunaújvárosi KKA), Márton Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), Schatzl Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.