Hirdetés

Kézis ünnep Debrecenben: magyar-szlovák a világbajnokságért

2017.06.09. 11:56

Kézis ünnep Debrecenben: magyar-szlovák a világbajnokságért
Görbiczéknek nyerniük kell a Főnixben! (Fotó: mti)

A főpróba jól sikerült.

Hirdetés

Hirdetés

A magyar női kézilabda-válogatott szombaton Debrecenben, szerdán pedig Pozsonyban lép pályára a szlovák csapat ellen a decemberi németországi világbajnokság selejtezőjében.

A párharc során a magyar együttesben sérülés miatt Tomori Zsuzsanna, Szucsánszki Zita, Hornyák Dóra, Erdősi Ildikó és Kovács Anna sem léphet pályára, az idény végén kisebb-nagyobb problémákkal küzdő Zácsik Szandrára, Klivinyi Kingára, Kovacsics Anikóra és Görbicz Anitára viszont számíthat a szakmai stáb.

Kim Rasmussen szövetségi kapitány elmondta, biztatónak tartja a párharc előtt, hogy csapata pénteken, zárt kapus találkozón 31-21-re legyőzte Romániát.

A magyar és a szlovák csapat eddig 18 mérkőzést játszott egymással, két döntetlen mellett 15 alkalommal a magyarok, egyszer pedig a szlovákok győztek. Legutóbb a tavalyi Európa-bajnokság selejtezőjében találkoztak, akkor a magyarok hazai pályán 13, idegenben pedig kilenc góllal nyertek.

A házigazda németeken kívül már Norvégia, Dánia, Hollandia, Franciaország, Angola, Tunézia, Kamerun, Japán, Kína, valamint a Koreai Köztársaság együttese is biztosította részvételét a vb-n.

Női világbajnoki selejtező (a párharc győztese vehet részt a vb-n):
    1. mérkőzés, szombat:
Magyarország-Szlovákia, Debrecen, Főnix Csarnok 17.00
    visszavágó, szerda:
Szlovákia-Magyarország, Pozsony, Ondrej Nepela Arena 18.00

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.