Hirdetés

Új szövetségi kapitányt neveztek ki a férfi válogatott élére

2017.02.01. 16:58

Új szövetségi kapitányt neveztek ki a férfi válogatott élére

A Veszprém edzője lesz főállásban.

Hirdetés

Hirdetés

A svéd Ljubomir Vranjes a Veszprém csapatának vezetőedzői posztja mellett nyártól a férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitányi teendőit is átveszi.  A magyar szövetség honlapja szerint a szerződést már megkötötte a szakemberrel, aki júliustól látja el a szakvezetői teendőket 2020. augusztus 31-ig. 

 Az MKSZ jelezte, hogy a januári világbajnokságon a csapatot hetedik helyig vezető spanyol Javier Sabaté szerződése január 31-én lejárt, arról pedig később születik döntés, hogy június 30-ig ki veszi át a helyét. A honlapon olvasható hír kiemeli, hogy a válogatott a negyeddöntős szerepléssel teljesítette az előzetesen kitűzött célt a világbajnokságon, és a szövetség köszönetet mond Sabaténak az elmúlt hónapokban nyújtott munkájáért és az elért eredményekért.

A jelenleg még a német Flensburg gárdáját irányító Ljubomir Vranjes játékosként világbajnok és olimpiai ezüstérmes, edzőként pedig a német együttessel Bajnokok Ligáját és KEK-et nyert, 2014-ben pedig a nemzetközi szövetség (IHF) a világ legjobb edzőjévé választotta.

A szakember szerdán maga jelentette be közösségi oldalán, hogy nyártól Veszprémben dolgozik tovább, ekkor azonban a magyar válogatottról még nem tett említést. A Telekom Veszprém együttesével 2020. június 30-ig kötött szerződést.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.