Hirdetés

Hirdetés

Debreceni bank előterébe költöztek hajléktalanok

civishir.hu

2018.11.06. 08:26

Debreceni bank előterébe költöztek hajléktalanok
Fotók: Magánarchívum

Valami megoldás kellene...

Hirdetés

Hirdetés

Bár a Hatvan utcai pénzintézet hétfői napokon 17 órakor bezár, az előtérben elhelyezett ATM automaták a nap 24 órájában üzemelnek, így azok, akik mondjuk pénzt szeretnének levenni, ezt bármikor megtehetik úgy, hogy az ajtót saját bankkártyájuk segítségével, egy mágneszárral kinyitják. Vélhetően vagy így engedte be valaki az öt hajléktalant, akivel olvasónk november 5-én 22 óra körül találkozott, vagy (nagy forgalomnál előfordul) valamiképp nyitva maradt az ajtó, és ezt használták ki a fedél nélkül élők.

A képeken jól látszik, a radiátor volt a legkelendőbb pont a helyiségben: a fűtőtest előtt a padlón ketten összeölelkezve feküdtek, míg társaik az előtér másik sarkában beszélgettek. Mindamellett, hogy a látvány szomorú, felháborító is – a javarészt ittas hajléktalanok szemetet hagynak maguk után, mosdatlanságuk szaga pedig betölti a helyiséget.

Az eset jól mutatja: a jelenleginél sokkal hatékonyabb megoldásra lenne szükség az utcán élők helyzetének kezelését illetően, méghozzá minél előbb, ugyanis egyre hűvösebbre fordul az idő. 

Az október 15-től hatályos, a közterületen való életvitelszerű tartózkodást tiltó törvény háromszori felszólítást követő további jogsértés esetén közérdekű munkát ír elő, utóbbi megtagadását pedig őrizetbe vétellel, illetve elzárással rendeli büntetni.
hajléktalan

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.