Helyben járó
Campus
Hajdú-Bihar
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Galéria
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ütközésre ébredtek a román kisbuszban utazó gyerekek

| 2022. 09. 06 | 11:48:00
A baleset még július 10-én történt Földes és Berettyóújfalu között, a helyszínen ketten hunytak el.
Ütközésre ébredtek a román kisbuszban utazó gyerekek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mivel egy egyre többen használnak fedélzeti kamerát a járművükben, így így egyre több közúti balesetet ismerhetünk meg a sofőrök szemszögéből. Alig 1-2 másodperc telik el, mire felfogja az utas, hogy balesetet fog szenvedni a felvételek tanúsága szerint, a túlélők ezzel szemben mindig arról számolnak be, hogy az idő teljesen lelassul. Az ütközés, a roncs pörgése olyan, mintha sose érne véget – olvasható a katasztrófavédelem legújabb magazinjában.

"Kis szerencsével július 10-én hajnalban a román kisbuszban utazók aludtak és nem látták, hogyan fognak nekicsapódni az előttük haladó traktor öntöződobjának... A riasztás a Hajdú-Bihar megyei tűzoltók 3 óra 56 perckor kapták azzal, hogy Földes és Berettyóújfalu között összeütközött egy kisbusz, egy személykocsi, valamint egy traktor. A bejelentő azt is elmondta, hogy gyerekek is vannak a kisbuszban. Ez az, amit soha senki nem szeretne hallani..." – írták.

A balesethez a Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat indult el Debrecenből, a berettyóújfalui és a püspökladányi tűzoltók pedig két-két szerrel kezdték meg a vonulást.

A helyszínen világossá vált, hogy a sérültek beszorultak a roncsba.

A kisbusz jobb oldalára ráborult a traktor vontatmánya, a két és fél tonnás öntöződob. Az anyósülésen utazó férfi élettelenül feküdt, a mögötte ülő 10 év körüli kisfiú pedig keservesen sírt. A jármű másik oldalán vérző és eszméletlen emberek voltak.

A kisbusz az előtte haladó traktorral és a szemben közlekedő autóval is összeütközött. A tűzoltóknak minden műszaki eszközre szükségük volt, hogy minél hamarabb eltávolítsák a roncs darabjait, és átadják a sérültet a mentőknek. Ahogy a tűzoltók a szerszámokkal megkezdték a bontást, egyikőjük egy kisfiúra lett figyelmes.

Rácz Gábor főtörzszászlós az út mellett egy alulöltözött, mezítlábas, négy év körüli fiút pillantott meg, aki befogott fülekkel nézte a roncsot. A tűzoltó odament hozzá, és elsétált vele a tűzoltóautó mögő. Gábor nyugtatni próbálta a sokkos gyermeket, aki egy idő után már a tűzoltó ölébe kéredzkedett fel. A kisfiú, Janis, átölelte a tűzoltót és úgy pihent.

Fejét akkor kapta fel, amikor a másik gyermek sírását meghallotta, aki mint kiderült, a testvére volt, ugyanis a bátyja lába a kisbusz roncsai közzé szorult, azon az oldalon, ahol az öntöződob ráborult. A vontatmány eltávolítása után fértek hozzá a tűzoltók.

Sorban indultak a szirénázó mentők a kórházakba, mert a sérültek nagy része súlyos állapotban volt, töréseket, vérző fejsérüléseket szenvedtek. Összesen tizenegyen voltak részesei a balesetnek. Hét felnőtt és két gyermek kórházba került. A kisbusz egyik utasa és a személygépkocsi vezetője a helyszínen életét vesztette. Azt, hogy pontosan mi okozta a tragikus balesetet, és ki a felelős a történtekért, a rendőrség vizsgálja.     

Kapcsolódó hírek
Volánbusz: a vártnál kisebb a sztrájk támogatottsága
Volánbusz: a vártnál kisebb a sztrájk támogatottsága
A sztrájk második napja után vont mérleget a társaság.
Halálos lakástűz Sápon
Halálos lakástűz Sápon
Egy megolvadt elektromos radiátort találtak a helyszínen.
Balesettel indult a hét Tiszacsegén
Balesettel indult a hét Tiszacsegén
A Csurgó utcába riasztották a tűzoltókat.
Szén-monoxid Hajdúszoboszlón: négytagú család került kórházba
Szén-monoxid Hajdúszoboszlón: négytagú család került kórházba
A Mathiász János utcából érkezett a riasztás.
Kigyulladt egy kazánház Ebesen
Kigyulladt egy kazánház Ebesen
A Tóth Árpád utcában csaptak fel a lángok.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés