Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Új vezető a debreceni Idegsebészeti Klinika élén

| 2023. 04. 26. | 16:35:00
A leköszönő igazgató több mint 17 évig vezette a klinikát.
Új vezető a debreceni Idegsebészeti Klinika élén
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Átvette kinevezését Novák László, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Idegsebészeti Klinika új igazgatója, aki május 5-től irányítja a hazai és nemzetközi szinten is elismert intézményt. A leköszönő, 65. életévét betöltő Bognár László professzor több mint 17 évig vezette a klinikát. Ez idő alatt az intézmény bekerült az idegsebészet európai élvonalába.

Bognár László professzort 2005-ben nevezték ki az Idegsebészeti Klinika igazgatójának. Vezetése alatt több területen is országos központtá vált az intézmény. A klinika egyik kiemelt profilja a gyermek-idegsebészet. Az agy- és a gerincsebészeti beavatkozások teljes spektruma elérhető nemcsak a felnőttkori, hanem a csecsemő- és gyermekkori megbetegedésekkel kapcsolatban is. 

Rendkívül nagy eredmény, hogy a gyermek-idegsebészetet létre tudtuk hozni. Az ország jelentős idegsebészeti központjaként a gyermek-idegsebészeti betegellátó tevékenységünk minőségét és mennyiségét tekintve is kiemelkedő. Közösen dolgozunk a Gyermekgyógyászati Klinika szakembereivel, közülük is kiemelném Nagy Andrea doktornőt, aki nélkül e szakterület elindítása elképzelhetetlen lett volna

– hangsúlyozta Bognár László professzor.  

A klinika speciális ellátásai közé tartozik a gamma sugársebészeti kezelés. Az intézmény az országban egyedüli központként működünk ezen a területen.  

A gammasebészet alkalmazása, a GAMMA Sugársebészeti Központ létrehozása rendkívül fontos lépés volt a klinika fejlődése szempontjából. Ma már a korábbinál kétszer több, mintegy 320 agydaganat-műtétet végzünk évente, emellett pedig körülbelül 300 gammakés-kezelést – ismertette a professzor. 

Az intézmény országos központ jellegét erősíti a scoliosis (gerincferdülés) sebészet elindítása együttműködésben az Ortopédiai és a Gyermekgyógyászati Klinikával. A magas színvonalú és speciális műtéti ellátást számos technikai eszköz segíti, a korszerű idegsebészet nélkülözhetetlen technikai háttere is biztosított.

Bognár László úgy fogalmazott: az intézménynek az agy-, a gerinc- és a gyermeksebészet területén is sikerült utolérni a világot. A klinikán rendkívül nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a fiatal szakemberek nemzetközi szaktekintélyektől tanuljanak, a gerincsebészet területén például Jeszenszky Dezső professzortól, az endoszkópos műtétek kapcsán pedig Reisch Róbert professzortól. 

Bognár Lászlót Novák László egyetemi docens követi a klinikaigazgatói poszton. Az új vezető a kezdetektől együtt dolgozik elődjével, a saját műtétei mellett Bognár professzor több mint kétezer operációjánál asszisztált. Nemzetközi szinten elismert idegsebész, aki jelentős részt vállal az európai idegsebészeti oktatásban is. Az új igazgatót Bognár László ajánlotta a pozícióra, Novák László kinevezését a Klinikai Központ és a Debreceni Egyetem vezetői is támogatták. 

Vezetőként a legfőbb célom, hogy a jövőben is a legmagasabb szintű, minőségi ellátást biztosítsuk a betegeinknek, amihez szükséges, hogy időben észleljük és bevezessük az új fejlesztéseket, beszerezzük a legújabb műszereket, technológiákat. A minőségi munkához a szakember-utánpótlás is adott, ambiciózus, tanulni, fejlődni vágyó fiatalokkal dolgozunk együtt

– mondta a hirek.unideb.hu-nak Novák László.

Az új igazgató május 5-től veszi át az Idegsebészeti Klinika vezetését. Bognár László több évtizedes szakmai tapasztalatával továbbra is segíti az intézmény szakembereit. Novák László kinevezését Szabó Zoltán, a Klinikai Központ elnöke adta át kedden, az Elnöki Hivatalban. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Tizenhétmilliárdos fejlesztés zajlik Balmazújvároson, Hajdúnánáson és Hajdúböszörményben
Tizenhétmilliárdos fejlesztés zajlik Balmazújvároson, Hajdúnánáson és Hajdúböszörményben
Hajdúnánáson egy 46 méter magas, 1000 köbméteres víztorony is megépül.
Hirdetés
Hirdetés
Segíteni indult, belefulladt a Balatonba
Segíteni indult, belefulladt a Balatonba
Megvan a szezon első áldozata.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Megkezdődhet Debrecen keleti városrészének felvirágoztatása
Ilyen komplex fejlesztés Magyarországon először valósul meg.
Tényszerűen a személyi kölcsönökről: Mikor és kinek érdemes felvenni őket?
Fontos tudni, hogy a személyi kölcsönök kinek és mikor jelenthetnek jó megoldást.
A világ legnagyobb tojásrántottáját készítették el Debrecenben
A 75 ezer tojásból mintegy 30-35 ezer adag rántotta készült.
645 ezer forint a bruttó átlagkereset
A KSH adata, és a kormány embere kommentálja.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Technikusokat avattak a Mechwartban
Technikusokat avattak a Mechwartban
Több mint 250 bizonyítvány talált gazdára.
Útravaló a nyári szünetre a Bethlenből
Útravaló a nyári szünetre a Bethlenből
Avagy mit jelent a pénzügyi tudatosság a mindennapokban?
Képzőművészeti, irodalmi és zenei tehetségfejlesztéstől volt hangos az Irinyi
Képzőművészeti, irodalmi és zenei tehetségfejlesztéstől volt hangos az Irinyi
Élményalapú ismeretbővítés és a kikapcsolódás a Debreceni Szakképzési Centrum intézményében.