Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tanszereket gyűjtenek a rászoruló debreceni gyerekeknek

Cívishír | 2024. 08. 13. | 18:48:22
Bárki segíthet.
Tanszereket gyűjtenek a rászoruló debreceni gyerekeknek
Minden segítség jó helyre megy (Fotó: önkormányzat)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Debreceni Karitatív Testület idén is tanszergyűjtést indított rászoruló családok, gyermekek részére. Széles Diána az augusztus 13-i sajtótájékoztatón kiemelte, hogy az iskoláztatás, beiskoláztatás még jobban megterheli a családok kasszáját augusztus végén, főleg ott, ahol egyedül neveli a gyermekét az adott szülő, vagy ahol több gyermek van. Ebben az időszakban szokás szerint Debrecen gondoskodó városként segítséget nyújt a szociális támogatási rendszeren keresztül, amely jövedelemhatárhoz van kötve. Széles Diána felhívta a figyelmet arra, hogy az ilyenkor megszokott 11100 forint értékű iskolakezdési támogatást idén is lehet igényelni gyermekenként, a kérelem pedig már beadható a szociális osztályon.

A támogatás iránti kérelem tárgyév július 1-től október 31-ig nyújtható be.

Az igénylők a támogatásról a város honlapján találhatnak tájékoztatást, valamint a Szociális Osztály ügyfélszolgálatán (Új Városháza, Kálvin tér 11. szám, 6-os ablak) kérhetnek felvilágosítást és az igényléshez szükséges formanyomtatványt, mely a www.debrecen.hu honlapról is letölthető. Emellett a Debreceni Karitatív Testület is szokásához híven segíti a rászoruló családokat tanszeradományokkal, amelyek nem jövedelemhatárhoz vannak kötve, hanem azt nézik, hogy hol van szükség a legnagyobb segítségre.

A mostani helyszín is jól mutatja, hogy minden segítség és adomány olyan helyre megy, ahol arra a legnagyobb szükség van, hiszen a Jakab családot – akik 9 gyermeket nevelnek – minden alkalommal segít a Karitatív Testület. – Szeretnénk kérni a debreceniektől, hogy gondoljanak azokra a rászorulókra is, akiknek nehéz beszerezni az új tanévre a tanszereket – hangsúlyozta az alpolgármester, aki megköszönte azoknak a cégeknek és gazdasági szereplőnek is a hozzájárulását, akik csatlakoznak a kezdeményezéshez.

Emellett külön köszönetet mondott az Amerikában élő magyarok közösségének is, akik szintén adománnyal járultak hozzá a Karitatív Testület tevékenységéhez. A családok részére tanszerutalványt szeretnének átadni, és a befolyó összeg keretében lehet biztosan megmondani, hogy pontosan mennyi család iskolakezdését tudják segíteni.  

Széles Tamás magánadományozó az Amerikában élő magyarok összefogásának köszönhetően több doboz ruhaadományt juttat el rászoruló családok részére. Ennek kapcsán azt hangsúlyozta, hogy sok magyar él kint, akinek fontos a magyarsága több mint tízezer kilométer távolságból is. A Los Angelesben működő magyar kulturális egyesület a MAGTÁR szervezésében gyűjtöttek gyermekeknek ruhadarabokat, amelyeket most a Karitatív Testület segítségével átadják azoknak a családoknak, ahol jól jön a segítség.  

Zilinyi Zsombor a DVSC Labdarúgó Akadémia Nonprofit Kft. képviseletében elmondta, a klub is csatlakozik a kezdeményezéshez, továbbá a Nagyerdei Stadionban és a DVSC Shopban is várják az adományokat. Emellett két hazai mérkőzés bevételéből támogatja a gyerekeket.

A tanszeradományokat 2024. augusztus 13-28. között várják az Ördög-Papír debreceni és budapesti üzleteiben (nyitva tartási időben). A gyűjtőpontokon szeretettel fogadnak füzeteket, ceruzákat, radírt, golyóstollat, vonalzót, szögmérőt, körzőt és más tanszereket, valamint használt, de jó állapotban lévő iskolatáskákat, tolltartókat, tornazsákokat és olyan higiéniai termékeket, amelyekre az általános iskola alsó tagozatában szükség van.

A Debreceni Karitatív Testület számlaszáma: 11738008-21517037
(A közleménybe kérjük feltüntetni, hogy: tanszergyűjtés) 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Jön a légi irtás Debrecenben
Több teendőre figyelmeztet az önkormányzat.
Polgármesterré lép előre Győri Viktor Dávid Folyáson
A falu nemcsak alvótelepülés lenne, hanem munkahelyeket jelentő beruházást is szívesen látnának.
Debrecen továbbra is a legdrágább
Tovább emelkedtek a lakbérek.
Új víztermelő kutat kell fúrni Létavértesen
A város ivóvízellátása ellehetetlenülhet.
Kiderült, mire megyünk a szilvával idén
A termőfelület majdnem 30 százalékát adja Szabolcs-Szatmár-Bereg.
Ismét fellendülhet a magyar mézpiac?
Újra vámmal érkezhet ukrán méz az Európai Unióba.
Hirdetés
Hirdetés