Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szívességet tett ismerősének egy balmazújvárosi; cserébe kirabolták

civishir.hu | 2024. 08. 22. | 07:49:57
Vádat emeltek ellene.
Szívességet tett ismerősének egy balmazújvárosi; cserébe kirabolták
Az elkövető 70 ezer forintot vett el a férfi pénztárcájából (Fotó: Illusztráció/freepik)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A vádirat szerint a vádlott és a vele lévő személy 2024. május 6-án 21 óra körüli időben gyalogosan haladtak Balmazújvárosban, amikor észlelték, hogy közeledik feléjük egy személygépkocsi. A vádlottal lévő személy felismerte a sértettet, akivel jó viszonyban volt, megállította őt és arra kérte, hogy vigye el őket Balmazújváros egy másik részére. A sértett ebbe beleegyezett, az ismerős férfi beült a jobb oldali első ülésre, míg a vádlott a jobb oldali hátsó ülésen ült. Miután a megadott helyre értek, a sértett kérte a két férfit, hogy szálljanak ki az autóból, azonban erre egyikük sem reagált. Ekkor a sértett kiszállt, odament az autó jobb oldali hátsó ajtajához, azt kinyitotta és ismételten felszólította a vádlottat, hogy szálljon ki.

A vádlott ekkor észrevette a járműben a két első ülés közötti boxban a sértett pénztárcáját és azt elvéve kiszállt. A sértett ezt észrevette, azonnal felszólította, hogy adja vissza. A vádlott ennek nem tett eleget, a sértett azonban vissza akarta venni az értékeit, ezért a vádlott a tárca megtartása érdekében a sértettet a mellkasánál fogva ellökte.

A vádlott ezt követően kivett a pénztárcából 70 ezer forintot, majd azt a benne lévő okiratokkal, bankkártyával a gépkocsi közelében eldobta és elindult a helyszínről. A sértett a vádlott után ment, kérte vissza a pénzét, azonban ekkor a vádlott dulakodni kezdett a sértettel, őt úgy meglökte, hogy a földre esett, melynek következtében 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A vádlott ezt követően elmenekült a helyszínről.

A férfi 70 ezer forint forint kárt okozott a sértettnek, melyből lefoglalás útján 40 ezer forint forint megtérült, illetve a pénztárca a benne lévő okiratokkal együtt visszakerült a sértetthez. A sértett ismerőse időközben kiszállt az autóból, azonban nem volt tudomása előzetesen a vádlott által elkövetett bűncselekményről.

Az ügyben a nyomozást a Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság folytatta le.

A Debreceni Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő, többszörös visszaeső vádlott ellen rablás bűntette, közokirattal visszaélés vétsége és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a vádiratban mértékes indítványként azt rögzítette, hogy amennyiben a vádlott a járásbíróság előkészítő ülésén a terhére rótt bűncselekmények elkövetését beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, őt a járásbíróság 7 év fegyházbüntetésre ítélje és 7 évre tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától, továbbá 30. 000 forint erejéig rendeljen el vele szemben vagyonelkobzást.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Megkezdődött a 3x3-as kosárshow Debrecenben
Megkezdődött a 3x3-as kosárshow Debrecenben
A magyar nők vereségget mutatkoztak be.
Hirdetés
Hirdetés
Publicus: a magyarok többsége nem szeretne budapesti olimpiát
Publicus: a magyarok többsége nem szeretne budapesti olimpiát
Csak a kormánypárti szavazók között van jelentős támogatottsága a budapesti olimpiának.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Kétszer drágulhatnak a temetői díjak Debrecenben
Októbertől jöhetnek az új árak, de ehhez a közgyűlés is kell.
KSH: csökkent a nyilvántartott álláskeresők létszáma
Magyarországon 4 millió 765 ezer ember dolgozik.
Egyre többet költünk internetre, tévé-előfizetésre
Az összkiadásokba nem számolták bele a streamingszolgáltatásokat.
Aszfaltot kaphat Báránd több utcája
Könnyebb lehet a helyiek élete.
Hirdetés
Hirdetés