Helyben járó
Campus
Hajdú-Bihar
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Galéria
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Súlytalan volt a Debrecen a német bajnok ellen

| 2023. 09. 24 | 17:39:00
Teljesült a papírforma. Harmadik meccsén a második vereségét szenvedte el a Loki a BL-ben.
Súlytalan volt a Debrecen a német bajnok ellen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

36-26-ra kikapott a DVSC Schaeffler az SG BBM Bietigheim együttesétől a női Bajnokok Ligája 3. fordulójának szeptember 24-i játéknapján. Az idény eddigi négy bajnokiját és két BL-meccsét is megnyerő német bajnok egyszerűen felfalta a debreceni gárdát, a játék minden elemében sokkal jobbak voltak az első perctől kezdve.

A Loki a Gabriel – Töpfner, Kácsor, Füzi-Tóvizi, Vámos P., Planéta, Petrus hetessel, míg a vendégek Szikora  – Faluvégi, Kudlacz-Gloc, I. Smits, Gassama Cissokho, X. Smits, Mala formációban indítottak. Gyorsan kétgólos előnybe kerültek a vendégek, de a 4. percben beérte őket a DVSC Kácsor találatával. Az gyorsan kiderült, hogy a németek nagy sebességgel kézilabdáznak, hiszen mire Planétáék kettőt pislogtak, máris ötnél járt a két magyar is felvonultató Bietigheim (3-5, 5. perc).

Kácsor labdaszerzéséből, egyben góljával szépítettünk, majd kiállították az átlövőt, amit újabb találatokkal használtak ki a kék mezesek (4-7, 9. perc). A széleken és betörésekkel operáló ellenfél könnyen hatolt át a hazai védelmen: a 14. percben már a tizedk góljuknál jártak – Szilágyi Zoltán időt kért (6-10). Hámori érkezett, de labdavesztéssel végződött a támadás, míg a túloldalon Gabriel védett. „Koni” 7-10-re módosította az eredményt egy ügyes bebújás után, kár, hogy utána Töpfner elkerülhető hibát vétett hetesnél (elmozdult a lába). A jobbszélső a 17. percben javított (8-11). A 19. percben Kudlacz-Gloc verte meg lábon Csernyánszkit, aki ráadásul két percet kapott a faultjáért 8-13-nál. A svéd Johansson két gyönge lövési kísérletét jegyezettük fel hazai oldalon, Petrus viszont nem hibázott, a szélső a másik gólját szerezte a 21. percben (9-14).

Kácsor Petra az elején még be-betalált

Egy hosszú német támadás végén X. Smits vágta fölé, de hiába jöhetett kétszer is a Loki, Johansson elszúrta, a Bietigheim pedig növelte előnyét (10-16, 26. perc). Haggerty hiába emelte át, az első félidőt jelző dudaszó érvénytelenítette a gólt, 12-18-al zárult a játékrész. Simán lejátszotta a magyarokat a vendégcsapat, látványosan gyorsabbak voltak lábon és fejben.

Vámos Petra kiharcolt és Töpfner által értékesített büntetőjével vette kezdetét a második félidő. Hámori vitte földre Hvenfeltet (mehetett a padra), góllal zárta a támadását a Bietigheim. Vámos Petra ezúttal maga volt a befejező, az irányító volt az egyetlen belső játékosa a DVSC-nak, aki felvette a versenyt az ellenféllel. Hámorit, alig állt vissza, máris újból leküldték. Az emberelőny hétgólos német előnyhöz vezetett, 14-21 (36. perc), kezdett szétesni a DVSC, Kudlacz-Gloc és Behrend tovább növelték a különbséget. A 39. percben már tíz volt közte, 14-24, csak szenvedett a piros-fehér társaság, amelyik legfeljebb edzőpartnere lehetett a németeknek, de méltó ellenfele nem.

Petrus Mirtillé volt a kevés jó debreceni teljesítmény egyike, három lövésből három gólt ért el a szélső

Jovovics és Haggerty kozmetikázták a különbséget (18-27), Hvenfelt felelt a 47. percben. Costa szemtelen ejtéssel mozgatta meg az ultrákat továbbra is nélkülöző, langyoska Hódos publikumát, de a latin szenvedély a tudáskülönbségen nem segíthetett, a Bietigheim takarék lángon is tíz gólon tartotta a debreceni gárdát. Az 54. percben Szikora a saját kapujából volt eredményes (21-31). Xenia Smits már-már megalázó módon játszotta át a hazai védelmet az 59. percben (24-34). Az utolsó találatot is a németek szerezték, 26-36 lett a vége. Kár volna dramatizálni, egy sokkal jobb csapattal szemben maradt alul a DVSC, amelynek egy csodával határos teljesítmény sem lett volna elég a pontszerzéshez ezen a délutánon.

MESTERMÉRLEG:
Szilágyi Zoltán: – Ma szembejött velünk a valóság, a saját bőrünkön érezhettük, milyen a világelit ellen játszani. Fizikailag egyszerűen nem tudtuk felvenni a versenyt. Ezzel együtt, pontosabb játékkal lehetett volna szorosabb meccs, de nagyon sok helyzetet kihagytunk. A lőtt gólok számával azt hiszem elégedett lehetek, de a 36 kapott gól nagyon sok.
Jakob Vestergaard:: – Mindig nehéz Magyarországon, Debrecenben játszani, így bár mi voltunk az esélyesek nem számítottunk egyszerű meccsre. Remekül védekeztünk, ebből könnyű gólokat szereztünk, s az első játékrészben komoly előnyt alakítottunk ki. Szünet után akadt egy gyengébb periódusunk, ezt jól használta ki a hazai csapat, amelyről tudom, hogy ennél többre képes.

RaL

Kapcsolódó hírek
Olimpiai bajnokot igazol a Debrecen
Olimpiai bajnokot igazol a Debrecen
A játékos a következő szezontól erősíti a DVSC Schaeffler gárdáját.
Hét DVSC-s szerepel a világbajnokságon
Hét DVSC-s szerepel a világbajnokságon
A debreceni keret fele valamelyik válogatottat erősíti.
A top 70-ben zárja az évet a szoboszlói teniszező
A top 70-ben zárja az évet a szoboszlói teniszező
Marozsán Fábián idén már nem versenyez.
A címvédő nem adott esélyt a debrecenieknek
A címvédő nem adott esélyt a debrecenieknek
Megszakadt a DEAC győzelmi szériája.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés