Recept: joghurtos karalábéleves répagombóccal

Hozzávalók:
A leveshez:
1 közepes karalábé
2,5 dl joghurt
só
fehér bors
A sárgarépa gombóchoz
1 közepes sárgarépa
1 tojás
kapor
liszt
só, fehér bors, apróra vágott kapor, csipetnyi szerecsendió
Elkészítése
Leves: a karalábét meghámoztam, felkockáztam és felraktam főni annyi vízzel, ami ellepte, sóztam, fűszereztem egy csipet fehér borssal (a fekete elszínezi!).
Mikor megfőtt egy botmixerrel pépesítettem -ekkor, ha szükséges lehet utána ízesíteni -, öntöttem bele 2,5 dl natúr joghurtot, ezzel is tovább krémesítettem, majd visszatettem a gázra és felfőztem.
Sárgarépa gombóc: a répát lereszeltem, a reszelőnek azon az oldalán ami a legpépesebbre reszel, ekkor tettem hozzá egy tojást, fehér borsot, sót, apróra vágott kaprot, egy csipet szerecsendiót, és annyi lisztet, hogy egy közepesen lágy masszát kapjak. Ezt, mint a grízgaluskát teáskanállal szaggattam a sós, forrásban lévő vízbe (előtte levettem kis lángra), s amikor feljött a víz tetejére, még egy percig hagytam, majd kiszedtem.
Jó étvágyat kíván: Boros Vali
.

















