Recept: diós kifli

Hozzávalók a tésztához:
30 deka disznóháj ledarálva
50 deka finomliszt
5 tojás sárgája
2 deci 33 százalékos tejszín
pici só
A töltelék hozzávalói:
5 tojás fehérje
25 deka porcukor
25 deka darált dió
Elkészítése:
A töltelékhez a tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verem, majd hozzáadom a porcukrot és a darált diót.Elkeverem, ezzel töltöm majd a kifliket.
A tésztához a lisztet a sóval és a hájjal jól össze morzsolom, majd hozzáadom az 5 tojás sárgáját és a tejszínt. Jól összegyúrom, és hosszúkás korongra formálom a tésztát, amit 8 egyenlő részre metélek el (1 darab kb. 150 gramm)
A 8 tésztát egyenként elsodrom vékonyra, kör alakú legyen, majd elmetélem 8 részre. Minden háromszögre teszek egy teáskanálnyi diós tölteléket és összecsavarom, mint a kiflit. A kifliket belerakom sütőpapírral bélelt tepsibe, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 18-20 perc alatt megsütöm. Mikor megsült még melegen beleforgatom porcukorba. Ebből az adagból 64 darab diós kifli van. Nem kell hajtogatni, így is szinte leveles lesz a tészta és fínomságos-finom. Dió helyett szilvalekvárral is tölthetjük.
Jó étvágyat kíván: Császár Eta
















