Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Orbán Viktor választása

| 2011. 10. 12. | 14:58:25
Debrecen – Legyen balhé végre, hogy ki lehessen hirdetni a statáriumot, Gyurcsányt és Bajnait simán falhoz állítani, államosítani a magántulajdont, és bevezetni az elnöki kormányzást.
Orbán Viktor választása
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jövő hétfő és kedd helyett október 23-án tartják meg az EU- és az eurózóna-csúcsot. Jó kis dilemma Orbán Viktornak: a hazai kormánypárti ellentüntetés élére áll, vagy inkább a széteső euró-zóna megmentésén fáradozik Brüsszelben. Nincs jó döntés.

A hivatalos magyarázat szerint azért volt szükség a halasztásra, mert több idő kell a döntések előkészítéséhez. Herman Van Rompuy, az Európai Tanács elnöke szerint „ez az időzítés lehetőséget teremt az euró-övezetet sújtó államadósság-válságnak szentelt átfogó stratégia véglegesítésére, ami egy sor egymással összefüggő kérdést érint majd”. Megfigyelők szerint a halasztáshoz köze van Angela Merkel és Nicolas Sarkozy vasárnapi berlini bejelentésének, miszerint a két ország október végéig egy új átfogó válságkezelő csomagot tesz majd le az asztalra.

Van tehát baj bőven az EU háza táján, és ebben a helyzetben egész Európa repesve várja Orbán Viktor előremutató állásfoglalásait és megfontolt tanácsait a problémák helyes kezelése tekintetében. Mindazonáltal az is meglehet, hogy a magyar miniszterelnök inkább a felette gusztustalanul, valahogy a 2006-os balhé előkészítésére hajazó módszerrel megszervezett fideszes ellentüntetést fogja választani. Onnan is hiányozna ugyanis, ha mégsem lenne ott.

Mit tegyen Orbán Viktor?

Maradjon itthon! Intézzen tüzes szónoklatot a magyar nemzethez a kormánypárti tüntetésen, hogy a tömeg egészen biztosan összecsapjon a kormányellenes csőcselékkel. Legyen balhé végre, hogy ki lehessen hirdetni a statáriumot, Gyurcsányt és Bajnait simán falhoz állítani, államosítani a magántulajdont, és bevezetni az elnöki kormányzást. Igen ám, csakhogy ez esetben az a vád érhetné nagytiszteletű miniszterelnök őfőméltóságát, hogy magasról szarik az Európai Unió ügyeire, és a nemzetközi válság megoldásánál előbbre tartja a honi politikai sunnyogásait. Ez tehát nem jó ötlet.

Menjen Brüsszelbe! Tartsa meg korszakos beszédét a csúcstalálkozón, jól olvasson be Merkelnek, Sarkozynek és a többi libsi elhajlónak, mutassa meg Európának, mi a magyar virtus. Tudja meg az egész világ, miért fog közgazdasági Nobel-díjat érdemelni az Orbán–Matolcsy-program. Na jó, de mit szólnak ehhez idehaza? Orbánnak fontosabb a külföldi szereplés, mint a forrongó haza? Vagy tán félelmében menekült el, mert összetojta magát az első „Orbán, takarodj!”-kórusoktól? Ez sem a legjobb döntés.
Igazság szerint nincs jó döntés. Van Rompuy jól belefosott a ventilátorba, ez a helyzet…

Horváth Árpád

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
A kegyelmi ügy után így áll a Fidesz és az ellenzéke
A kegyelmi ügy után így áll a Fidesz és az ellenzéke
A baloldali pártok támogatottsága nem növekedett az előző hónaphoz képest.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Mostantól több pénzt visznek haza az egészségügyi szakdolgozók
Alapbérük átlagosan eléri az orvosbérek 37 százalékát.
Skandináv életérzés a MOPA dekorpanelekkel
Hozd harmóniába a természetet és a modern elemeket az otthonodban a debreceni Gulyás Tüzép segítségével!
Márciusi fagyok jönnek; ismét méregdrága lehet a gyümölcs. Vagy nem is lesz...
Markáns lehűlést jeleznek. A gyümölcsfák már sok helyen virágoznak.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Richter Gedeon Remény Háza nyílik Bamakóban
Richter Gedeon Remény Háza nyílik Bamakóban
Veszélyeztetett afrikai nőket támogató kezdeményezést karolt fel a Richter.
Az NI harmadik helyezett lett WATCH programjával
Az NI harmadik helyezett lett WATCH programjával
A Joint Venture Szövetség (JVSZ) nagyszabású díjátadó gálaeseményén díjazták.
Hirdetés
Hirdetés