Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Különdíjat kapott a #mutiholdolgozol pályázat keretében az NI

| 2023. 12. 05. | 10:03:18
Inspiráló program és kreatív gyereksereg.
Különdíjat kapott a #mutiholdolgozol pályázat keretében az NI
Családbarát munkahely (Fotó: NI)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

 Idén mintegy 60 olyan munkáltató csatlakozott a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom által életre hívott #mutiholdolgozol kampányhoz, akik szerették volna megmutatni a munkavállalóik gyermekeinek, hogy milyen izgalmas dolgokkal foglalkoznak szüleik a munkahelyükön. A program során több mint hetvenezer családos dolgozót értek el a 2400 önkéntes kolléga segítségével. A #mutiholdolgozol 2023-as kampányában az NI Hungary Kft. ismét részt vett. Idén nem csupán interaktív élménynapot szerveztek az iskolásoknak, hanem #Muti Extra néven egy háromnapos elektronikai táborral fejlesztették tovább a rendezvényt. Innovatív és kreatív programsorozatukért különdíjban részesültek.

Az esemény egyik résztvevője Natkó-Bíró Anita kisfia, Bence volt. Az amerikai cégnél dolgozó édesanya elmesélte, hogy Bencét olyanannyira motiválta az izgalmas program, hogy hazaérve rögtön elkezdett tervezni e-BOX néven egy hordozható elektromos autótöltőt. A kisfiú még a töltő prototípusát is megépítette kartondobozból és a működéséről kockás papíron folyamatábrát is mellékelt.

Ez a példa is bizonyítja, - hangsúlyozta Hosszu Róbert, az NI Hungary Kft. ügyvezetője - hogy mennyire fontos, hogy a gyerekek minél hamarabb megismerjék a technológia izgalmas és kihívásokkal teli világát. Az NI mindig is nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy a fiatal generációhoz közelebb hozza a mérnöki pályát. Az ügyvezető elmondta, hogy a #mutiholdolgozol kampány pedig egy hasonló, ugyanakkor hiánypótló célt szolgál: a gyerekekhez élményalapú programokkal hozza közelebb egy tech cég mindennapjait, ugyanakkor belekóstolhatnak az NI-ra különösen jellemző emberközpontú vállalati kultúrába is. Számunkra rendkívül fontos az egymás kölcsönös tisztelete és megbecsülése a közös munka során – tette hozzá Hosszu Róbert. Egy ilyen élménynap alatt nem csak jó példát adunk ezeknek a kisiskolásoknak, de inspiráljuk is őket arra, hogy majd a jövőben ők is ezt a mintát kövessék. Első kézből tapasztalhatják meg, hogy a versenyszférában zajló intenzív munka és a közvetlen, támogató légkör együtt szárnyakat ad.

A diákoknak az NI-t egy játékos prezentáció keretében Sebestyén Etelka, az NI Hungary Kft. programkoordinátora mutatta be. A szakember elmondta, hogy a nap szervezésekor az volt a céljuk, hogy a gyerekek valódi élményeket szerezzenek, mert azok sokkal mélyebb nyomot hagynak bennük, mint ha csak hallgatják a bemutatókat. Ennek érdekében minden állomáson különböző játékos feladatokat is kaptak, hogy a korábban elhangzottakat azonnal gyakorlatba tudják ültetni. Az egyik legnagyobb sikert az NI tanműhelyében rendezett foglalkozás aratta. Itt a gyerekek NI-os védőköpenybe öltözve megtanulhatták és kipróbálhatták a forrasztást. Valamint egy USB eszközt is megjavíthattak, ami, azonnali sikerélményt adott a lelkes gyerekeknek. 

A program sikerének köszönhetően Reményi Gábor, az NI Hungary oktatási és ipari kapcsolatokért felelős managere #Muti Extra néven egy három napos elektronikai tábort szervezett, immár az idősebb, felsőtagozatosoknak, ahol a fő fókuszban a forrasztás állt. Ebben a programban célzottan az elektronikát szerettük volna közelebb vinni a gyerekekhez. Megismerhették, hogyan épül fel egy elektronikai áramkör a gyakorlatban, milyen eszközök szükségesek a forrasztáshoz és a méréshez. Az élményszerzés volt a legfőbb szempont a foglalkozás során. Az általuk készített áramkörök a nap végére életre keltek és büszkék voltak rá, hogy ezt ők csinálták, illetve haza is vihették saját alkotásaikat.

A rendezvénysorozaton az NI-os szülők 3-8. osztályos gyermekei, közel 60 fiatal töltött el egy-egy teljes napot az amerikai cégnél.

A Három Királyfi Balansz Programja által évről évre megrendezett, gyerekeknek szóló céges nyílt napokkal kapcsolatos #mutiholdolgozol pályázat novemberi díjkosztó gáláján elhangzott, hogy a családbarát cégek jövőbe vetett hitet, célt, közösséget adnak az embereknek. Ezek az értékek az NI Hungary falai között ebben az évben is megvalósultak.

Családbarát munkahely (Fotó: NI)
Családbarát munkahely (Fotó: NI)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Összejött a Diósgyőr a Ferencvárossal a Magyar Kupában
Összejött a Diósgyőr a Ferencvárossal a Magyar Kupában
Legalább jó hír a borsodiaknak, hogy Miskolcon játsszák a meccset.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Skandináv életérzés a MOPA dekorpanelekkel
Hozd harmóniába a természetet és a modern elemeket az otthonodban a debreceni Gulyás Tüzép segítségével!
Márciusi fagyok jönnek; ismét méregdrága lehet a gyümölcs. Vagy nem is lesz...
Markáns lehűlést jeleznek. A gyümölcsfák már sok helyen virágoznak.
Richter-évértékelő: elképesztő növekedés a gyógyszergyártásban
Tavaly 13 országban vezették be a központi idegrendszerre ható cariprazine-t.
A hátrányos helyzetűeken is segít a vármegye önkormányzata
Csaknem hárommilliárd forint támogatást nyertek.
Lakóparkot építene Hajdúböszörményben egy debreceni cég
A február 29-i ülésen a helyi idősotthon díjainak emeléséről is dönthetnek a képviselők.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Richter Gedeon Remény Háza nyílik Bamakóban
Richter Gedeon Remény Háza nyílik Bamakóban
Veszélyeztetett afrikai nőket támogató kezdeményezést karolt fel a Richter.
Az NI harmadik helyezett lett WATCH programjával
Az NI harmadik helyezett lett WATCH programjával
A Joint Venture Szövetség (JVSZ) nagyszabású díjátadó gálaeseményén díjazták.
Hirdetés
Hirdetés