Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bravó! Tizenegy év után nyert a DVSC Újpesten

Cívishír | 2024. 02. 06. | 19:48:51
A kiállítás hozott változást az addig unalmas focimeccsen.
Bravó! Tizenegy év után nyert a DVSC Újpesten
Megvan a három pont! (Fotó: Cívishír)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Néhány órával a tulajdonosváltás után – a MOL vásárolta meg a klubot – fogadta az Újpest FC a DVSC labdarúgócsapatát a Szusza Ferenc Stadionban az OTP Bank Liga Nemzeti Bajnokság első osztálya 19. fordulójában, mégpedig a kör nyitómérkőzésén február 6-án este.

A kezdősípszó előtt a debreceni gárda a tabella 6. helyét foglalta el 26 ponttal, míg az újpestiek a 9. pozícióban tanyáztak 21 begyűjtött egységgel.

Pintér Csaba játékvezető sípjelére a lila mezes hazaiak kezdték a játékot. A 43. másodpercben Megyerinek már bravúrra volt szüksége. Csoboth kapott kiváló labdát a tizenhatos bal sarkán, egy az egyben vezette a kapusra, de a hálóőr kifutva védett. Az 5. percig gurigázó, tapogatózó focit játszott a két csapat, majd a DVSC ragadta magához a kezdeményezést azzal, hogy kihasználta ellenfele pontatlan passzait, labdát szerzett, és nyomás alatt tudta tartani a hazaiak büntetőterületét. Negyedóra elteltével kiegyenlítetté és küzdelmessé vált a játék, jobbára a két tizenhatos között járt a labda.

A Lokit mintegy 150 drukker kísérte el és biztatta hangosan, míg a 300-400 fős hazai B-közép jobbára csendben szemlélte a pályán történteket.

Kusnyír megsérült, el kellett hagynia a pályát, és percekig 10 emberrel játszott a debreceni gárda. Mindkét csapat rengeteg hibával játszott, pontatlan passzok, csapattársak meg nem értése, labdakezelési problémák miatt alig-alig élvezhető focit produkált a találkozó első félórája. A 31. percben végre akadt látványosság. A hazai B-közép látványos vörösfáklya-fényjátékkal és a pályát beborító füstköddel emlékezett meg a napokban tragikusan elhunyt drukkertársukról. A pályán továbbra is lassú, körülményes, unalmas és csapkodó játék folyt, amin egy gól sokat változtatott volna. Ez azonban egyik csapat játékában sem volt benne annak ellenére, hogy itt is és ott is járt a támadás a tizenhatoson belül. A 3 perc hosszabbításban a lilák szabadrúgáshoz jutottak 27 méterre Megyeri kapujától. A kapu elé lőtt labdát a védők szögletre fejelték.

 

Elhunyt drukkertársukra emlékeztek az újpestiek (Fotó: Cívishír)

A félidőben kettős cserével igyekezett frissíteni csapata játékán a DVSC trénere.

Ritmust azonban az UTE váltott, a jobb oldalon vezetett támadás végén a tizenhatos sarkáról Kiss lőtt a hosszúba, nem sokkal a kapu mellé. Majd ismét a drukkerek kerültek fókuszba. A két drukkerszektor kölcsönösen megtapsolta egymást, amikor az egyöntetűen nem szeretett fővárosi csapat ellenében öntöttek dalba rigmust. Ettől azonban nem javult a játék színvonala, folytatódott ott, ahol az első félidőben abbamaradt. Ojedirant buktatták a középkörben, sárgát adott Jevtovskinak a spori, majd a VAR-kamerában is ellenőrizte döntése helyességét.

Először nem jól döntött, így visszavonta a sárgát, és pirosat mutatott a hazai játékosnak az 59. percben.

Emberelőnybe került a Loki bő fél órára, talán most sikerül egy ritmusváltással gólveszélyesebb játékot bemutatniuk. Ez azonban csak részben történt meg, mert bár a DVSC dominált a pályán, de játéka továbbra is ritmustalan, kevés elképzelést tartalmazó volt. Ráadásul ellenfele tudott kontrázni, amiben szélen lefutották a fehér mezeseket. A 76. percben, a mérkőzés hajrája az Újpest vezetőedzője is kettőt cserélt. Aztán a 78. percben már Banai hálójában pörgött a labda.

Ferenczi balról érkező beadását Domingues fejelte 5 méterről a kapu jobb oldalába. (0–1)

A 84. percben, egy beadás után Úlfarsson fejelt 8 méterről a hálóba. A gól azonban, a hosszas VAR-vizsgálat után érvénytelennek bizonyult, az izlandi játékos lesen volt. Ez meghozta a hazaiak lendületét, gyors támadásuk végén Megyeri csak üggyel-bajjal tudta szögletre védeni a 21 méterről megeresztett, a jobb alsóba tartó, kellemetlenül pattogó lövést. Támadásban maradt az Újpest, és sorra vezette támadásait. Ebben a helyzetben következett a 7 perc ráadás. A debreceniek igyekeztek lassítani, tördelni a hazaiak lendületét, sikerrel, sőt a ráadás 2. percében le is zárták a meccset.

Egy szemfüles labdaszerzés után Dzsudzsák vezette jobb oldalon kapura a labdát, majd beadását a pontosan érkező Domingues közelről a hálóba vágta. (0–2)

Az Újpest azonban nem adta fel, hajtott a szépítésért, és a találkozó utolsó percében ajándéktizenegyeshez jutott. Az ítéletvégrehajtó Morschel a jobbra vetődő Megyeri mellett a kapu bal oldalába rúgta a labdát. (1–2). Ezt követően a spori lefújta a találkozót.

OTP Bank Liga, 19. forduló:
Újpest FC-Debreceni VSC 1-2 (0-0)
Szusza Ferenc Stadion, 2610 néző, v.: Pintér
gólszerzők: Mörschel (101., büntetőből), illetve Domingues (78., 93.)
sárga lap: Mack (68.), illetve Lagator (68.)
piros lap: Jevtoski (59.)
Újpest FC: Banai - Pauljevic, Anculasz, Fehér, Tamás - Jevtoski, Mörschel, Mack (Radosevic, 93.) - Kiss (Simon, 63.), Sasere (Ambrose, 76.), Csoboth (Ganea, 76.)
Debreceni VSC: Megyeri - Kusnyír (Baranyai, 22.), Dreskovic, Lagator, Ferenczi - Szuhodovszki (Manrique, a szünetben), Loncar (Dzsudzsák, 69.) - Vajda (Domingues, a szünetben), Ojediran, Oliveira (Tuboly, 92.) - Úlfarsson

Mesterszemmel

Srdjan Blagojevic (DVSC): Nagyon örülök a győzelemnek, és hogy sikerült megszerezni a három pontot, és gratulálni a játékosoknak. Nagyon furcsa volt a hangulat a stadionban és a pálya sem volt a legjobb. Mindez befolyásolta a mérkőzést. A teljesítményünk nem volt túl jó, de ki tudtunk használni két helyzetet, miután tíz emberrel játszott az ellenfél. A piros lap döntötte el a meccset, előtte kiegyenlített volt a játék, és nem volt túlságosan színvonalas a játékunk.

Nebojsa Vignjevic (UTE FC): Gratulálok a Debrecennek a győzelemhez! A piros lapig kiegyenlített mérkőzés volt. Ha az első percben bemegy Csoboth Kevin lövése, egészen más lett volna a mérkőzés képe. A kiállítás megpecsételte a csapatunk sorsát, ez döntötte el a mérkőzést.

CH

A tabella
H.CsapatM.Gy.D.V.LG.KG.GK.P.
1PAKSI FC18114334221237
2FERENCVÁROSI TC18113445202536
3FEHÉRVÁR FC1893637271030
4DVSC198562925429
5MTK BUDAPEST188462428-428
6PUSKÁS AKADÉMIA FC187742822628
7DVTK187472830-225
8KECSKEMÉTI TE187382829-124
9ÚJPEST FC1963102540-1521
10ZTE FC1853102437-1318
11MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC1843111729-1215
12KISVÁRDA MASTER GOOD1842122030-1014
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Elkezdődött a párizsi olimpia: hajó szállította a magyarokat
Elkezdődött a párizsi olimpia: hajó szállította a magyarokat
206 nemzet csaknem 11 ezer versenyzője verseng egymással.
Hirdetés
Hirdetés
Vályogház teteje lángolt Gáborjánban
Vályogház teteje lángolt Gáborjánban
Berettyóújfaluból érkezett segítség.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Szakszervezeti szövetség: legalább 12 százalékkal kell emelni a minimálbért
A 300 ezer forintos minimálbér mellé minimum 360 ezer forintos garantált bérminimum szükséges – fogalmaztak.
Bejelentették, ki juthat könnyebben hitelhez
A kormányinfón részletezte a feltételeket Vitályos Eszter.
Nem remekeltek a strandbüfék a hatósági ellenőrzéseken
A fertőtlenítő mosogatás hiánya az ellenőrzések 8,7 százalékánál jelentett problémát, sok helyen gond a takarítatlanság is.
A Volánbusz beolvad a MÁV-ba
Régi terve ez a kormánynak.
Turizmus: Debrecen és térségének népszerűsége töretlen
Január elejétől a nyár közepéig több mint 8,8 millió vendég érkezett a magyarországi szálláshelyekre.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Jubilál a Strandok Éjszakája
Jubilál a Strandok Éjszakája
A nyári kánikula várhatóan folytatódik, így a hosszú, forró napok után jöhet a hűsítő éjszakai fürdőzés!
Strandok éjszakája a Hungarospa Strandfürdőben
Strandok éjszakája a Hungarospa Strandfürdőben
Forró nyári slágerek és lézershow.
A Hungarospa 97 éves: nagyszabású bulira várják a vendégeket
A Hungarospa 97 éves: nagyszabású bulira várják a vendégeket
A rendezvény strandbelépővel látogatható, a kellemes hűs vizű tengerparti medencéből, fürdőzés közben is nézhető.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés