Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gyurcsány: Orbán pedofilbarát miniszterelnökként vonul be a történelembe

Cívishír | 2024. 02. 24. | 13:41:36
Évértékelőt tartott a DK elnöke.
Gyurcsány: Orbán pedofilbarát miniszterelnökként vonul be a történelembe
Gyurcsány Ferenc (Fotó: DK)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gyurcsány Ferenc szerint akik a demokratikus versenyzés szabályait kérik rajtuk számon egy nem demokratikus rendszerben, azok fakarddal a kezükben akarják beküldeni őket az arénába és a politikai halálba. Orbán Viktor szerinte az első magyar pedofilbarát miniszterelnökként vonul be a történelembe. Helyes, ha egy ország az összetett nemzetközi helyzetben lavírozni próbál a nagyhatalmak között. Ez érthető. A lavírozás viszont nem lehet árulás – mondta a 24.hu tudósítása szerint Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke február 24-i évértékelőjén.

A volt miniszterelnök szerint a magyar kormány nem lavírozik, hanem elárulja Magyarország legközvetlenebb érdekeit.

Gyurcsány szerint talán az egyetlen, amiben egyetértenek, az az, hogy a Hamász támadása után Izraelnek joga van megvédenie magát, még akkor is, ha nem tetszik neki, amit mostanában lát a gázai övezetben. A DK elnöke szerint kétféle világkép csap össze most, az egyik keresztény Magyarországot szeretne, ez lenne a Fidesz, a másik pedig polgári Magyarországot, ami szerinte az ellenzék ajánlata. Gyurcsány Ferenc szerint Sulyok Tamás nem lehet a magyar köztársaság elnöke, mert nemcsak elfogadja ezt a hatalmi rendszert, de az Alkotmánybíróság elnökeként aktívan segített is a fenntartásában. Szerinte Sulyok ezért nem tudja ellátni alkotmányos feladatát, a nemzet egységének kifejezését. Szerinte a nép már csak azért sem akarhatja őt a jelöltjének, mert a legszűkebb eliten túl tegnapig azt sem tudta senki, hogy van ilyen nevű ember. A volt miniszterelnök jelezte: Sulyok Tamást megválasztása esetén nem köztársasági elnökként, hanem Orbán Viktor beosztottjaként fogják kezelni.

Gyurcsány szerint másfél évtizeddel ezelőtt sikeresen kormányoztak, de vannak, akik szerint követtek el ők is hibákat. De szerinte a kegyelmi ügy nem hiba, hanem bűn. Ezután arról beszélt, hogy a szörnyek, akik köztünk járnak, azok a kormányhoz kötődnek.

Kijelentette, Orbán pedofilhálózatának becstelensége mocskossá tette az orbáni rendszer egészét és felsorolta, mennyien voltak érintettek a botrányban. Szerinte viszont a miniszterelnök a becstelenség első számú vezetője, ezért végleg elvesztette jogát arra, hogy az ország vezetőjének tekintsék. – Orbán Viktor az első magyar pedofilbarát miniszterelnökként vonul be a történelembe – tette hozzá.

Feltette a kérdést, hogy inkább maradjon-e a bűn, mert azok, akik a bűn ellen fellépnek, nem tökéletesek. – Van aki a bűnt választja, mert nem tudja elnézni az egykori hibákat? Orbánt választja a gyermekek helyett? Vannak, akiket a mi kormányzásunk ilyen-olyannak mondott hibái akadályoznak meg a bűn elkergetésében? – kérdezte.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Újabb szakaszt tettek kíméletessé az autóink számára a Kishegyesin
Újabb szakaszt tettek kíméletessé az autóink számára a Kishegyesin
Megújult bő 400 méteren a forgalmas debreceni út.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Nem vagy a helyeden a munkában? Fordulj az álmaid felé!
A Debreceni Szakképzési Centrum bemutatja: Állásbörze és felnőttképzési expó. Április 26-án találj munkát vagy képzést a Fórumban!
Küszöbön a debreceni lakásprogram elfogadása
Jövőre már lehetnek olyan fiatalok, akiknek az albérletét mások (is) fizetik.
Komádi továbbra is várja a befektetőket, a munkahelyteremtőket
Egy minden igényt kielégítő közösségi térrel is gyarapszik a kisváros.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.