Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gyereknapi forgatag Hármashegyalján

| 2022. 05. 20. | 14:24:00
Mandalakészítés és vidámság a Zsuzsi kisvasúttal.
Gyereknapi forgatag Hármashegyalján
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

2022-ben ünnepli 140. születésnapját az ország legrégebbi keskeny nyomközű vasútja, a „Zsuzsi”. A kisvasút, a jubileumi évhez méltó programokkal várja május utolsó hétvégéin is a kicsiket és nagyokat. Érdemes tehát felpattanni a kisvonatra az év legvidámabb hónapjában és az üde zöld Hármashegyi-erdőben tölteni a szabadidőt, mert a gyönyörű erdei környezet és a jó levegő mellett nagyszerű programokkal várja utasait a Zsuzsi.

Akik utaztak már a Zsuzsi Erdei Vasúttal, jól tudják, hogy tavasztól-őszig minden hétvégén tartalmas kikapcsolódási lehetőség várja az utasokat a kisvasút végállomásánál. A Hármashegyi-erdő számos olyan kincset rejt, ami gyerekek, felnőttek számára egyaránt érdekes felfedeznivalót kínál, sőt, a természet kincseit a háztartásban, étkezéshez, vagy akár otthonunk dekorálására is felhasználhatjuk. A Zsuzsi vonat május 21-én, szombaton közös alkotásra invitálja utasait, akik az erdőben található fenyőtobozok és lehullott zöld levelek segítségével alkothatják meg saját mandalájukat. A kézműves foglalkozás helyszíne ezúttal is a Hármashegyi-erdő lesz, ahol Varga Edit környezeti nevelő segít majd a tájékozódásban és a természet kincseinek felfedezésében. Az erdei természettúrán a résztvevők megfigyelhetik majd az erdőben található gyógyhatású növényeket, saját maguk gyűjthetik össze az erdő kincseit, és nem maradhat el a közös alkotás öröme sem, aminek kézzel fogható eredményét, a mandalát mindenki haza is viheti majd.

A május 21-i Alkoss a természetben az erdő kincseiből!-elnevezésű programra 8:30-kor és 11.15-kor indul a menetrend szerinti vonat a Ruyter utcai kiinduló állomásról. Hármashegyaljáról 13:30-kor és 16:45-kor közlekedik a vonat vissza Debrecenbe.

Május utolsó vasárnapján természetesen az idén 140 éves Zsuzsi Erdei Vasút is csatlakozik a gyermeknapi programok sorához. Egyik legnépszerűbb eseményük, a Gyermeknap Hármashegyalján idén a jubileumhoz méltó színes programkínálattal várja a gyerekeket, akiknek a tiszteletére aznap újra a 99 éves nosztalgiagőzös fut majd ki. Hármashegyalján érkezést követően interaktív zenés gyermekkoncert, latin-amerikai és standard tánc-, zumba-, hastánc- és country-bemutatók, cukorkaeső, ugrálóvár, rendőrkutyás bemutató és vidám kreatív foglalkozások várják a kisebbeket. Természetesen jelen lesz a Madársuli is a gyerekek, felnőttek körében egyaránt népszerű madarakkal, akikkel interaktív bemutatón és közös fotózáson vehetnek részt az érdeklődők. Érkezik a Kerekerdő Élménypark két szórakoztató karaktere, Suzy és PancsPancs is, akik tréfás bemutatókkal, valamint ritmus- és tánciskolával gondoskodnak majd az önfeledt szórakozásról.

A május 29-i gyermeknapi programra 10:00 órakor indul a gőzvontatású nosztalgiavonat a Ruyter utcai kiinduló állomásról és 14:10-kor közlekedik vissza Hármashegyaljáról Debrecenbe.

A gyereknapi program mindenki számára ingyenes az utazási díj megfizetésén túl. A vonattal érkező gyerekeket ingyenes arcfestés és lufibohóc is várja.

A gőzvontatású nosztalgiavonatra egyéni díjszabás érvényes. Az utazási tarifákról a https://zsuzsivasut.hu/dijszabas oldalon lehet tájékozódni.

A Zsuzsi Erdei Vasút májusban hétvégén, valamint hétköznap kedden és csütörtökön napi háromszor közlekedik Debrecen és Hármashegyalja között.

Hétvégi menetrend:
Vonat indulása a Ruyter utcai kiinduló állomásról: 8:30, 11:15, 15:00
Vonat visszaindulása Hármashegyaljáról: 10:00, 13:30, 16:45

Keddi és csütörtöki menetrend:
Vonat indulása a Ruyter utcai kiinduló állomásról: 8:30, 11:15, 14:15
Vonat visszaindulása Hármashegyaljáról: 10:00, 13:00, 15:30

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hun utcai felújítás: a lakók már nagyon várják a végét
Hun utcai felújítás: a lakók már nagyon várják a végét
Szeptember közepére fejeződhet be a teljes korszerűsítés.
Hirdetés
Hirdetés
Örmény támadó érkezett a Lokihoz
Örmény támadó érkezett a Lokihoz
Egyelőre kölcsönben van Debrecenben.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Üzemanyagárak: a kiskereskedők helyett a MOL-t és a kormányt fenyegessék!
Egy hónap alatt tízszer emelkedtek az üzemanyagárak – üzent a Mi Hazánk.
Pályázat fan-coil berendezések szállítására
Az Aquaticum Debrecen Kft. ajánlatkérése.
Ajánlatokat vár az Aquaticum Debrecen Kft.
Fan-coil berendezések beszerelését kellene elvégezni.
Fokozott ellenőrzést tart a NAV Hajdú-Biharban
A dohánylevelek betakarítása adja az apropót.
Biztosítás: néhány társaság uralhatja a rollerpiacot
Magyarországon körülbelül 30-40 ezer elektromos rollert érinthet a biztosítási kötelezettség.
Hirdetés
Hirdetés