Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

TEDx: Debrecenben is hallhatunk inspiráló történeteket

| 2024. 09. 30. | 18:26:29
Tizedik alkalommal szerveznek TEDx-konferenciát Debrecenben.
TEDx: Debrecenben is hallhatunk inspiráló történeteket
Azoknak szól ez a rendezvény, akik kíváncsiak arra, hogy kik élnek együtt Debrecenben, szívesen inspirálódnak egymás példáiból, és felelősséget éreznek a város jövőjéért (Fotó: tedxdebrecen.com)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A rendezvény beharangozó sajtótájékoztatóján a szervezők elmondták: olyan debreceni vagy Debrecenhez kapcsolódó, a nagyközönség által jól vagy kevésbé ismert személyek adják elő inspiráló történeteiket, akiknek gondolatai – a TEDx mottójának megfelelően – érdemesek a terjesztésre. A jubileumi eseménynek 2024. október 27-én (vasárnap) 14 órától a Csokonai Nemzeti Színház ad otthont.  

A TEDxDebrecen alapító kurátora, Kovács Judit felidézte, hogy elsősorban azért hívta életre ezt a független szervezésű rendezvényt, hogy

Debrecenben is meghonosítsa a cselekvő-alkotó együttműködés kultúráját. Az idei, Időtálló című rendezvényen a múlt, a jelen és a jövő kapcsolódik össze: Debrecen múltját a Csokonai Színház jelképezi, míg 2024 jelenében arról gondolkoznak majd együtt a TEDxDebrecen előadói és közönsége, hogy hogyan szeretnének együtt élni a jövőben.

A TEDxDebrecen társkurátora, Bálint Márta az október 27-i konferencia kapcsán arról beszélt, hogy a tavalyi, Választóvonal című rendezvény a változásokról és az azokkal szembeni egyéni és közösségi rezilienciáról szólt. Ennek természetes folytatásaként áll az idei konferencia középpontjában az idő és az időtálló értékek. Az előadókon és történeteiken keresztül a kurátorok olyan gondolatokra szeretnék felhívni a figyelmet, amelyből azonnali inspirációt nyerhetnek a résztvevők.

Az Időtálló címet viselő idei konferencia egyik sokak által ismert előadója Süli András, a Campus Fesztivál programigazgatója, aki kulturális menedzserként és hobbizenészként áll majd a TEDxDebrecen közönsége elé. Süli András elmondta, hogy már sok évvel ezelőtt felkeltette az érdeklődését a TEDx koncepciója. A felkérést követően azt kellett mérlegelnie, hogy van-e olyan személyes története, amely inspirációt jelenthet a több száz nézőnek. Ugyan részleteket nem árult el az előadásából, de azt megtudhattuk, hogy a zene köré építi majd személyes történetét.

A szervezők – akik maguk is önkéntesek, és az előadókkal, illetve a felkészítő mentorokkal együtt nagyon sok önkéntes órát fordítanak ennek a független rendezvénynek a megvalósítására – minden olyan nézőt szívesen várnak az Időtálló konferenciára, akik kíváncsiak arra, hogy kik élnek együtt Debrecenben, szívesen inspirálódnak egymás példáiból, és felelősséget éreznek a város jövőjéért.

A TED 1984-ben indult Kaliforniában egy kis, exkluzív konferenciaként, és mára világszerte fogalommá vált. A világ talán legizgalmasabb, legkeresettebb és legkomolyabb, nem szigorúan szakmai jellegű konferenciája. A TED sikere 2006-ban hívta életre a TEDx-et, ami a TED konferenciák helyi, független szervezésű „kistestvére”. Az első debreceni TEDx-eseményre 2012-ben került sor TEDxNagyerdő néven, majd 2016 óta immár TEDxDebrecen címen szervezik meg a legnagyobb múltra visszatekintő hazai vidéki TEDx-konferenciát.

Early bird, vagyis kedvezményes jegyek 2024. október 7-ig kaphatóak online, a https://tixa.hu/TEDxDebrecen-2024 oldalon. Az Időtálló konferencia előadóinak teljes névsora és az előadók bemutatkozása a www.tedxdebrecen.com oldalon található meg.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Súlyos karambol Debrecen és Hosszúpályi között
Súlyos karambol Debrecen és Hosszúpályi között
Kisteherautó és személygépkocsi ütközött a 4808-as úton.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb intézkedések lépnek életbe a gyermekes családok támogatására
A katások és az átalányadót választó vállalkozók is könnyebben juthatnak hitelhez.
Új bölcsődét építenek Hajdúszováton
Sok a gyerek, szükséges a fejlesztés.
Előbb felfüggesztették, most eredménytelenség miatt csúszik egy debreceni beruházás
Öt évvel ezelőtt jelentették be a Rakovszky utcai közlekedési projektet.
Tasó Béla végül elhárította, hogy megszavazhassanak a számára 2,8 millió forintot
Vagyonkezelési jogokról is döntöttek az utolsó nyíradonyi testületi ülésen.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Biharkeresztesi dilemma: hová telepítsék a náluk kopogtató cégeket?
Biharkeresztesi dilemma: hová telepítsék a náluk kopogtató cégeket?
Dani Béla Péter újraválasztott polgármester városa következő időszakának terveiről beszélt.
Történelmet és jövőt ír a DKV
Történelmet és jövőt ír a DKV
140 éves jubileumát ünnepli Debrecen közlekedési vállalata.
Fel kell újítani a Csapó utcai épület tetejét
Fel kell újítani a Csapó utcai épület tetejét
Pályázatot írt ki a Debreceni Társasházkezelő Kft.
Aukció Debrecenben: 225 tétel kalapács alatt
Aukció Debrecenben: 225 tétel kalapács alatt
Az árverésen két védett festmény is indul.
Hirdetés