Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Corleone Ristorante: szívvel-lélekkel Itália

| 2021. 02. 26. | 11:02:00
Egy falat mediterránum Debrecen szívében.
Corleone Ristorante: szívvel-lélekkel Itália
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Éppen két éve, 2019. február 25-én új színfolttal gazdagodott Debrecen belvárosának gasztrokínálata. Az indulásnál milyen alapvető szakmai célt fogalmaztál meg magadnak?
Kulcsár Alex: Mindig is szerettem az olasz konyhát. Az itáliai szakácsok szívvel-lélekkel főznek, biztosan mindenki látott már olasz filmeket – a konyha és az asztal körül zajlik a családi élet színe-java, egy jó tál étel mellett. Ezt az érzést szerettem volna újra és újra átélni, és elhozni a mostani vendégeink hétköznapjaiba is. Az olasz ételek közül talán a legismertebb kategória a tésztaételeké; hozzám is ezek álltak a legközelebb, így a Corleone nyitásakor is ezt helyeztük fókuszunk középpontjába, és igyekeztünk tökéletes receptúrákkal elindulni, és elhozni Debrecenbe egy falatnyi Itáliát.

Menet közben gyakorlatilag a teljes csapatod kicserélődött. Szükségszerű volt a változás?
Kulcsár Alex: Fiatal vállalkozó vagyok ugyan, de azt hamar megtanultam, hogy egymagam nem érthetek mindenhez. A receptúránk első generációját egy olasz ételekre specializálódott szakács kísérletezte ki, melyet a vendégeink visszajelzései és a saját tapasztalataink alapján igyekeztünk tökéletesíteni, és teljesen magunkévá tenni. Így alkottuk meg a mára már teljesen egyedi pizzatésztánkat, és raktuk össze olasz tésztaételekből álló menünket. Sok-sok estét töltöttünk kísérletezéssel, de a kemény munkánk megtérült, a tökéletes receptet pedig az elégedett vendégek alapján lehet felismerni. Az éttermet egy üzlettársammal ketten alkottuk meg és indítottuk útjára, idővel azonban útjaink elváltak; ő a vendéglátás más szegletében találta meg a helyét, én pedig megmaradtam az olasz konyha és a Corleone Ristorante szerelmese. A csapatot, amivel együtt dolgozom, ezzel a töretlen lelkesedéssel sikerült magam mellé csábítani, így büszkén mondhatom, mindannyian szívvel-lélekkel főzünk.

A helyben fogyasztás hamar kiegészült a házhoz szállítás lehetőségével, ami a vendégnek ugyan kényelmi funkció, de a vendéglátásnak kemény kihívás. Álljátok a sarat?
Kulcsár Alex: Számunkra a vendégeink teljes megelégedettsége a legfontosabb. Fogyassza az ételt az éttermünk egy asztalánál vagy otthon – igazi Corleone-élményt szeretnénk átadni neki. Kiszállításra készült ételeinket ugyanolyan odaadással készítjük, mint a helyben fogyasztott fogásokat, és ezeket igyekszünk a lehető leghamarabb eljuttatni a vendégeknek. A kiszállítás embert próbáló feladat, a tapasztalt futárainknak köszönhetően nap mint nap szállítjuk házhoz az igazi tradicionális olasz konyha ételeit. Egy szóval: álljuk!

Alapvetően mi jelentette a legnagyobb nehézséget? Ennek legyőzése igényelt kreativitást?
Kulcsár Alex: A friss és gőzölgő olasz tésztaételek szinte hívogatják az éhes embereket. Ezt az érzést átadni a kiszállított ételeknél nem egyszerű feladat. A receptúránk megalkotásánál nem csupán az egyedi ízvilág létrehozása volt a cél, szerettük volna, ha a házhoz szállítás során sem csorbulna ételeink értékei közül egyik sem. Munkánk meghozta az eredményt: rövid idő elteltével már azt az élményt tudtuk nyújtani a vendégeinknek otthon is, mint az éttermünkben.

A minőségi alapanyagok ma már alapvető igénynek számítanak, de nálatok az eljárás is különleges. Miért kell két napig kelnie a pizzatésztának?
Kulcsár Alex: Éttermet üzemeltetni hatalmas felelősség. Ahogy otthon mi magunk is nagy gondoskodás és odafigyelés mellett főzünk magunkra és szeretteinkre, ugyanezt várjuk el egy étterem szakácsától is, sőt teljes személyzetétől. Törékeny bizalmi kapcsolat, és ennek megfelelni egy kiemelt küldetésünk. A legjobb hozzávalókkal, folyamatosan tökéletesített receptúrával, nagy odaadással kell végezzük a munkánkat. Az általunk használt tészta öt különféle liszt speciális keverékéből készül és egyedi arányok és eljárás mentén hidratáljuk és fűszerezzük annak érdekében, hogy egy könnyed, levegős pizzatésztát kapjunk. A kelesztést szándékosan „nyújtjuk” el, hogy ezalatt még intenzívebb ízvilág jöhessen létre. Mondhatjuk, hogy minden pizzánkba többnapnyi munkát fektetünk.

Szabadság, napsütés, mediterrán ízek – a jó közérzet megalapozójaként kifejezetten felértékelődött mindhárom tényező az elmúlt, meglehetősen nehéz időszakban. Hogyan alkalmazkodik a járványhelyzethez a Corleone Ristorante?
Kulcsár Alex: ​Igyekszünk megőrizni az optimizmusunkat, és kitartani az olasz ízek szerelmesei mellett. Nekünk sem egyszerű, hiszen jó ideje nem láthattunk elégedett mosolyokat egy jó pizza elfogyasztása után. A járványhelyzet okozta korlátozások életbe lépése óta bevezettük az elviteles ételrendelés lehetőségét, és a jövőben tervezett fejlesztéseink ezt is igyekeznek majd tökéletesíteni.

Márciusban nagy munkába fogtok: átalakul az étterem belső tere, fejlesztitek a konyhát. Várhatóan nyárra már újraindul az élet – mivel készültök megörvendeztetni az olasz konyha szerelmeseit?
Kulcsár Alex: Márciusban egy régóta tervezett fejlesztésbe fogunk, aminek köszönhetően megnöveljünk konyhánk kapacitását, valamint a belső folyamatainkat is igyekszünk tökéletesíteni. Így egy időben még több vendéget tudunk majd kiszolgálni, és még kevesebbet kell várni egy falatnyi Itáliára.

Corleone Ristorante
olasz étterem
Debrecen, Simonffy u. 7.
Facebook: https://www.facebook.com/corleonedebrecen
Telefon: (52) 890 988
Web: http://corleoneristorante.hu/
E-mail: corleoneristorante2019@gmail.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
További híreink
Digitális szokások Debrecenben: az online élet felfedezése
Digitális szokások Debrecenben: az online élet felfedezése
A Netflixtől a modern szerencsejáték-platformokig – fedezd fel, hogyan fejlődik az online szórakozás Debrecenben.
A Bet-Match forradalmi mobilalkalmazása
A Bet-Match forradalmi mobilalkalmazása
Játsszon bárhol és bármikor.
Két képviselő elégedetlen Hajdú-Bihar közbiztonságával
Két képviselő elégedetlen Hajdú-Bihar közbiztonságával
Gyurosovics József utoljára állt a közgyűlés előtt, és most is szinte csak jó hír szerepelt a beszámolójában.
Porrá égett egy autó Balmazújvárosban
Porrá égett egy autó Balmazújvárosban
Riasztották a tűzoltókat.
A jóisten segítségét kéri a sárrétudvari marhatenyésztő
A jóisten segítségét kéri a sárrétudvari marhatenyésztő
Lendvai Csabáék életét megkeseríti a száj- és körömfájás.
Állatkínzás: szurkolók kérték számon a nyíradonyi ebrendészt
Állatkínzás: szurkolók kérték számon a nyíradonyi ebrendészt
A terepjáróval kutyáját húzó debreceni férfinél is jártak.
Víz alatt Püspökladány utcáinak egy része
Víz alatt Püspökladány utcáinak egy része
Váratlanul érkezett a zivatar, az esőbe jég is vegyült.
Esztári cég építheti a sárrétudvari piacot
Esztári cég építheti a sárrétudvari piacot
Kezdődhet a munka a település központjában.
Május elsején nyit a strand Hajdúszoboszlón
Május elsején nyit a strand Hajdúszoboszlón
Fellép Szabó Ádám, Szirota Jennifer és az Irie Maffia.
Külföldi munka után hazatérnek Mezősasra
Külföldi munka után hazatérnek Mezősasra
Így él és fejlődik a bihari falu a mindennapok valóságában.
Ártánd: a település fizet, de keveset kap
Ártánd: a település fizet, de keveset kap
Benkő Sándor: A gazdasági aktivitásért szolidaritási hozzájárulás a „jutalom”.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Trump: a Krím félsziget Oroszországé marad
Trump: a Krím félsziget Oroszországé marad
Egy interjúban beszélt erről.
Hirdetés
Hirdetés
Két sérült a debreceni balesetben
Két sérült a debreceni balesetben
A buszok terelőútvonalon közlekednek.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Kocsmaprogram: bővítik a kört
Hárommillió forint igényelhető.
Csányi Sándor lemond a vezérigazgatói posztjáról
Azt mondta: az OTP történelmének legsikeresebb évét zárta.
Debreceniként is lehet saját kávénk
A Zádor házaspár receptúrái mára közkedveltek – azok is keresik őket, akik korábban felhagytak a kávézással.
A jóisten segítségét kéri a sárrétudvari marhatenyésztő
Lendvai Csabáék életét megkeseríti a száj- és körömfájás.
Árcsökkentés: a miniszter a biztosítóknak üzent
Ha nem lépnek, a kormány beavatkozik.
Hirdetés
Támogatott tartalom
Május elsején nyit a strand Hajdúszoboszlón
Május elsején nyit a strand Hajdúszoboszlón
Fellép Szabó Ádám, Szirota Jennifer és az Irie Maffia.
Parkolási kisokos: kék és sárga zóna
Parkolási kisokos: kék és sárga zóna
A Nagyerdőt is érinti az új rendszer.
A jövő mérnökeit időben kell érzékelni!
A jövő mérnökeit időben kell érzékelni!
A Sensirion Hungary Kft. is ott volt a Debreceni Egyetem állásbörzéjén.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés