Corleone Ristorante: szívvel-lélekkel Itália

Éppen két éve, 2019. február 25-én új színfolttal gazdagodott Debrecen belvárosának gasztrokínálata. Az indulásnál milyen alapvető szakmai célt fogalmaztál meg magadnak?
Kulcsár Alex: Mindig is szerettem az olasz konyhát. Az itáliai szakácsok szívvel-lélekkel főznek, biztosan mindenki látott már olasz filmeket – a konyha és az asztal körül zajlik a családi élet színe-java, egy jó tál étel mellett. Ezt az érzést szerettem volna újra és újra átélni, és elhozni a mostani vendégeink hétköznapjaiba is. Az olasz ételek közül talán a legismertebb kategória a tésztaételeké; hozzám is ezek álltak a legközelebb, így a Corleone nyitásakor is ezt helyeztük fókuszunk középpontjába, és igyekeztünk tökéletes receptúrákkal elindulni, és elhozni Debrecenbe egy falatnyi Itáliát.
Menet közben gyakorlatilag a teljes csapatod kicserélődött. Szükségszerű volt a változás?
Kulcsár Alex: Fiatal vállalkozó vagyok ugyan, de azt hamar megtanultam, hogy egymagam nem érthetek mindenhez. A receptúránk első generációját egy olasz ételekre specializálódott szakács kísérletezte ki, melyet a vendégeink visszajelzései és a saját tapasztalataink alapján igyekeztünk tökéletesíteni, és teljesen magunkévá tenni. Így alkottuk meg a mára már teljesen egyedi pizzatésztánkat, és raktuk össze olasz tésztaételekből álló menünket. Sok-sok estét töltöttünk kísérletezéssel, de a kemény munkánk megtérült, a tökéletes receptet pedig az elégedett vendégek alapján lehet felismerni. Az éttermet egy üzlettársammal ketten alkottuk meg és indítottuk útjára, idővel azonban útjaink elváltak; ő a vendéglátás más szegletében találta meg a helyét, én pedig megmaradtam az olasz konyha és a Corleone Ristorante szerelmese. A csapatot, amivel együtt dolgozom, ezzel a töretlen lelkesedéssel sikerült magam mellé csábítani, így büszkén mondhatom, mindannyian szívvel-lélekkel főzünk.
A helyben fogyasztás hamar kiegészült a házhoz szállítás lehetőségével, ami a vendégnek ugyan kényelmi funkció, de a vendéglátásnak kemény kihívás. Álljátok a sarat?
Kulcsár Alex: Számunkra a vendégeink teljes megelégedettsége a legfontosabb. Fogyassza az ételt az éttermünk egy asztalánál vagy otthon – igazi Corleone-élményt szeretnénk átadni neki. Kiszállításra készült ételeinket ugyanolyan odaadással készítjük, mint a helyben fogyasztott fogásokat, és ezeket igyekszünk a lehető leghamarabb eljuttatni a vendégeknek. A kiszállítás embert próbáló feladat, a tapasztalt futárainknak köszönhetően nap mint nap szállítjuk házhoz az igazi tradicionális olasz konyha ételeit. Egy szóval: álljuk!
Alapvetően mi jelentette a legnagyobb nehézséget? Ennek legyőzése igényelt kreativitást?
Kulcsár Alex: A friss és gőzölgő olasz tésztaételek szinte hívogatják az éhes embereket. Ezt az érzést átadni a kiszállított ételeknél nem egyszerű feladat. A receptúránk megalkotásánál nem csupán az egyedi ízvilág létrehozása volt a cél, szerettük volna, ha a házhoz szállítás során sem csorbulna ételeink értékei közül egyik sem. Munkánk meghozta az eredményt: rövid idő elteltével már azt az élményt tudtuk nyújtani a vendégeinknek otthon is, mint az éttermünkben.
A minőségi alapanyagok ma már alapvető igénynek számítanak, de nálatok az eljárás is különleges. Miért kell két napig kelnie a pizzatésztának?
Kulcsár Alex: Éttermet üzemeltetni hatalmas felelősség. Ahogy otthon mi magunk is nagy gondoskodás és odafigyelés mellett főzünk magunkra és szeretteinkre, ugyanezt várjuk el egy étterem szakácsától is, sőt teljes személyzetétől. Törékeny bizalmi kapcsolat, és ennek megfelelni egy kiemelt küldetésünk. A legjobb hozzávalókkal, folyamatosan tökéletesített receptúrával, nagy odaadással kell végezzük a munkánkat. Az általunk használt tészta öt különféle liszt speciális keverékéből készül és egyedi arányok és eljárás mentén hidratáljuk és fűszerezzük annak érdekében, hogy egy könnyed, levegős pizzatésztát kapjunk. A kelesztést szándékosan „nyújtjuk” el, hogy ezalatt még intenzívebb ízvilág jöhessen létre. Mondhatjuk, hogy minden pizzánkba többnapnyi munkát fektetünk.
Szabadság, napsütés, mediterrán ízek – a jó közérzet megalapozójaként kifejezetten felértékelődött mindhárom tényező az elmúlt, meglehetősen nehéz időszakban. Hogyan alkalmazkodik a járványhelyzethez a Corleone Ristorante?
Kulcsár Alex: Igyekszünk megőrizni az optimizmusunkat, és kitartani az olasz ízek szerelmesei mellett. Nekünk sem egyszerű, hiszen jó ideje nem láthattunk elégedett mosolyokat egy jó pizza elfogyasztása után. A járványhelyzet okozta korlátozások életbe lépése óta bevezettük az elviteles ételrendelés lehetőségét, és a jövőben tervezett fejlesztéseink ezt is igyekeznek majd tökéletesíteni.
Márciusban nagy munkába fogtok: átalakul az étterem belső tere, fejlesztitek a konyhát. Várhatóan nyárra már újraindul az élet – mivel készültök megörvendeztetni az olasz konyha szerelmeseit?
Kulcsár Alex: Márciusban egy régóta tervezett fejlesztésbe fogunk, aminek köszönhetően megnöveljünk konyhánk kapacitását, valamint a belső folyamatainkat is igyekszünk tökéletesíteni. Így egy időben még több vendéget tudunk majd kiszolgálni, és még kevesebbet kell várni egy falatnyi Itáliára.
Corleone Ristorante
olasz étterem
Debrecen, Simonffy u. 7.
Facebook: https://www.facebook.com/corleonedebrecen
Telefon: (52) 890 988
Web: http://corleoneristorante.hu/
E-mail: corleoneristorante2019@gmail.com




















