Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A környezetvédelmi ipar fellegvára lehet Debrecen

| 2023. 01. 18. | 12:47:00
Bővülnek az ipari kapcsolatok.
A környezetvédelmi ipar fellegvára lehet Debrecen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kara együttműködési megállapodást kötött a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségével (KSZGYSZ). A környezetvédelmi ipar mintegy 260 cégét tömörítő szervezet, illetve tagvállalatainak szakemberei a jövőben részt vehetnek az oktatásban és szakmai gyakorlati helyeket biztosíthatnak a kar hallgatóinak. Az együttműködésről szóló dokumentumot kedden írták alá az egyetemen.

A budapesti székhelyű Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége (KSZGYSZ) szakmai érdekképviseletet lát el. A szervezetnek jelenleg mintegy 260 tagja van, közöttük környezetvédelmi szolgáltató, tervező-szakértő, kutatási-fejlesztési tevékenységet végző, vízellátás-csatornaszolgáltatásban, hulladékkezelésben, levegőtisztaság-védelemben tevékenykedő cégek. A környezetvédelmi ipar szereplői mellett társult tagjai egyetemek és kutatóintézetek. 

A kar és a szervezet együttműködésével szeretne hozzájárulni a fiatalok környezetvédelmi, fenntarthatósági, zöldipari szakmai ismereteinek bővítéséhez, munkaerőpiaci pozícióik javításához, a hazai környezetvédelmi, zöldipari szakember-utánpótlás folyamatos biztosításához. 

– Az egyik fontos célunk, hogy a hallgatók, a jövendő munkavállalók, valamint a cégek között közvetítsünk, segítsük a kapcsolatok kialakítást.  Szeretnénk, ha a KSZGYSZ és a tagvállalataink szakemberei a jövőben részt vehetnének a kar környezetvédelemmel, zöldiparral kapcsolatos oktatási tevékenységében, projektjeiben, illetve szakmai gyakorlati helyeket, szakdolgozat- és diplomamunka-témákat, konzultációs lehetőséget biztosíthatnánk a hallgatóknak – mondta a hirek.unideb.hu-nak Ágoston Csaba, a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének (KSZGYSZ) elnöke. 

Vizsgálják annak a lehetőségét is, hogy a KSZGYSZ tagvállalatai a jövőben duális képzési partnerré váljanak. 

– Számos olyan szakunk van, ahol a környezetvédelem valamilyen formában megjelenik. A környezettan alap- és környezettudomány mesterszak mellett a földtudománytól a kémián, a biológián és biotechnológián keresztül egészen a környezetfizikáig, több tudományágban vannak olyan ismeretkörök, amelyek fontosak a környezetvédelem szempontjából. Ezt a területet szeretnénk tovább erősíteni ezzel az együttműködéssel – emelte ki Kun Ferenc, a DE Természettudományi és Technológiai Kar (TTK) dékánja. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Közel 9 milliárdos üzleti terv a hajdúszoboszló gyógyfürdőnél
A dolgozóik száma idén visszaugrik a járvány előtti szintre.
Rendbe tennék a Fő utcát Sámsonkertben
Stabilizációs munkákat is végeznének.
Elfogadták Hajdúszoboszló költségvetés-tervezetét
Jelentősen nőtt a helyi adóbevétel.
Naperőmű-nagyhatalom lesz Kaba
A beruházás második üteménél tartanak.
KSH: decemberben 655 ezer forint volt a bruttó átlagkereset
16,4 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban.
Tíz év után csökken a magyar termőföld ára
Közép-Magyarországon a legdrágább, majd az Alföld következik. Észak-Magyarország a legolcsóbb.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Richter Gedeon Remény Háza nyílik Bamakóban
Richter Gedeon Remény Háza nyílik Bamakóban
Veszélyeztetett afrikai nőket támogató kezdeményezést karolt fel a Richter.
Az NI harmadik helyezett lett WATCH programjával
Az NI harmadik helyezett lett WATCH programjával
A Joint Venture Szövetség (JVSZ) nagyszabású díjátadó gálaeseményén díjazták.
Hirdetés
Hirdetés