Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Két napig minden a szakképzésről szól Debrecenben

| 2022. 10. 06. | 14:20:00
Elkezdődött a Hello Szakma! – Út a jövőbe elnevezésű kiállítás.
Két napig minden a szakképzésről szól Debrecenben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az ország egyik legfontosabb pályaválasztási kiállításának nevezte a Debreceni Szakképzési Centrum (DSZC) által szervezett Hello Szakma! – Út a jövőbe elnevezésű rendezvényt a Kulturális és Innovációs Minisztérium szakképzésért felelős helyettes államtitkára. Az esemény október 6-i, csütörtöki megnyitóján Pölöskei Gáborné hangsúlyozta: a kiállítás az általános iskola befejezése előtt álló fiataloknak nyújt segítséget a megfelelő döntés meghozatalában, bemutatva a debreceni szakképzési rendszer sokszínűségét. Hozzátette:

a szakképzés számtalan karrierlehetőséget kínál a diákoknak, népszerűségét pedig jól mutatja, hogy technikumi képzésre ma már többen jelentkeznek, mint gimnáziumba.

Pölöskei Gáborné (Fotó: Cívishír)

Balázs Ákos, Debrecen alpolgármestere a megnyitón kiemelte: a városban évekkel ezelőtt elkezdetett gazdaságfejlesztési program alapja a helyi oktatás megerősítése. Mint fogalmazott, Debrecenben a szakképzés mindig is „erős” volt, az utóbbi években azonban a kormányzattal közösen még nagyobb hangsúlyt fektettek erre a területre, a minőségi képzés feltételeinek javítására.

Szilágyi Sándor, a DSZC főigazgatója hangsúlyozta: egy olyan életpálya-lehetőséget szeretnének felmutatni leendő tanulóiknak, amelyet a város oktatási rendszere és Debrecen meghatározó gazdasági szereplői közösen kínálnak. A szakképzés, a szakma magas színtű elsajátítása mára értékké vált – fűzte hozzá, megjegyezve, hogy a DSZC-ben végző diákok több lehetőség közül választhatnak: elhelyezkedhetnek a biztos megélhetést nyújtó cégeknél, vagy továbbtanulhatnak valamelyik felsőoktatási intézménybe.

Csaknem 80 kiállító

A kétnapos rendezvénynek október 6-án és 7-én a Nagyerdei Stadion és környéke ad otthont. Csaknem 80 kiállító vesz részt a pályaválasztási kiállításon. A szakképzési centrum 11 intézménye mellett a Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Technikuma, Gimnáziuma és Kollégiuma, továbbá a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium is bemutatkozik. A fiatalok felkereshetik a DSZC-vel partneri kapcsolatban álló cégek standjait, is, ahol ahol minden, a továbbtanulással kapcsolatos kérdésükre választ kaphatnak. A pályaválasztási kiállítás egyben konferencia is, az előadások egy részét a gazdasági élet szereplőinek, a vállalkozásoknak, másik részét a DSZC diákjainak szánják, ezzel is megkönnyítve a döntésüket.

T. T.

[Beillesztett cikk: Az Inter Traction a buszsofőrök életébe is betekintést enged a fiataloknak]

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hajdú-Biharban megszűnik a tűzgyújtási tilalom
Hajdú-Biharban megszűnik a tűzgyújtási tilalom
Sok csapadék esett, így feloldhatták a korlátozást.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Komádi továbbra is várja a befektetőket, a munkahelyteremtőket
Egy minden igényt kielégítő közösségi térrel is gyarapszik a kisváros.
Nettó átlagkereset: 417 ezer forint
A nettó kereset mediánértéke 340 700 forintot ért el.
A családok fogyasztását jelentősen befolyásolja az üzemanyagár
Literenként 76 forinttal drágább a gázolaj most, mint tavaly.
Református bölcsőde épül Józsán – letették az alapkövet
A beruházás várhatóan 2025 júniusára fejeződik be.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.