Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Azt írja az olvasó: a hatóság a vásárlót bünteti a Lidl helyett

| 2021. 12. 08. | 16:44:00
Megtiltották az alkohol árusítását az egyik debreceni áruháznak.
Azt írja az olvasó: a hatóság a vásárlót bünteti a Lidl helyett
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Olvasónk nagybevásárlásra indult: liszt, vaj, margarin, olaj, cukor, hús, sajt, zöldség, gyümölcs, kávé… Hosszú volt az asszony által összedobott lista, de a végére felfért még a sör és a bor is, Miklós napján este csak átnéz a sógor és a szomszéd néhány italra. Így folytatja az olvasónk:

A Derék utcai Lidl-be szoktam járni, régen tescós voltam, ott nagyobb a választék minden portékából, de ki a fene akar sokat bíbelődni a vásárlással, amikor azt gyorsan is le lehet rendezni? Erre jók az úgynevezett diszkontok. Szóval megkezdtem a vásárlást az asszony listája szerint, és amikor minden neki való benne volt a kosárban, az italpult felé vettem az irányt, hogy magamat is kényeztessem. Az italpult azonban eltűnt, mint szamár a ködben. Nem volt ott ahol legutóbb, és sehol nem találtam, de még egy alkalmazottat sem. Tudják, New Yorkban könnyebb taxit fogni, mint a magyarországi diszkontáruházakban eladóba botlani. Közben azon is tűnődtem, hogy amíg tíz napig karanténban voltam a fránya vírus miatt, muszlim ország lettünk? Végre felbukkant egy árufeltöltő, és mielőtt elvágtatott mellettem, sikerült szóra bírnom: megtudtam, hogy egy korábbi szabálytalanság miatt egy hónapig nem árulhat alkoholt az áruház. Minden mást igen, alkoholt nem! Erre feliratok figyelmeztetnek – mondja a fiatalember, és valóban, van néhány A4-es lap kiragasztva, amiket nem vettem észre.

Az alkoholtilalmat cselesen nem írták ki a bejárati ajtóra, nehogy azért ne menjen be a paraszt. Kérdem a tagot, egyik debreceni Lidl-ben sincs alkohol? Azt mondja, mindenütt van, csak itt, a Derék utcaiban nincs, ahol korábban kiskorút szolgáltak ki alkohollal, és ezért a büntetés. Miután a szomszédom a Lidl által forgalmazott magyar bort szereti fröccsnek, átautóztam a Balmazújvárosi úti áruházba, ahol megvettem mindent, amit akartam, sőt, még annál többet is. Van azonban egy apró gond! A csúcsforgalomban oda-vissza összesen jó fél órával többet autóztam emiatt, szennyezve a levegőt, növelve az egyébként is nagy forgalmat, fogyasztva az üzemanyagot. A Lidl így is, úgy is megkapta a pénzét, nekem kellett plusz pénzt, energiát és időt áldozni, tehát a hatóság nem a diszkontláncot, hanem a vásárlókat bünteti. Vajon mennyi esze lehet, aki ilyen büntetésről dönt? Egyedül vajon ki tud cserélni egy villanykörtét? Vagy hívja a szomszédokat, hogy forgassák alatta az asztalt? Szerintem utóbbi.

Üdv, Miki

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Orbán Viktor Zelenszkijjel tárgyalt
Orbán Viktor Zelenszkijjel tárgyalt
A tárgyalás kiemelt témája a háború és béke kérdése volt.
Gazdaság
Tízmilliós bírságot kapott az UNION
Rendszerszintű hiányosságot állapítottak meg.
Debrecen haszonélvezője a kormány iparosítási politikájának - így a kormánybiztos
Nem véletlen, hogy a Mercedes és a BMW is itt építkezik.
Új típusú képzés üzletembereknek Debrecenben
A tervek szerint szeptemberben induló képzésre előreláthatólag augusztustól lehet majd jelentkezni.
Felújítanak a Hatvan utcán 32 parkolóhelyet
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.
Támogatott tartalom
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Furka Andrea a Richter Érdemérem különdíját kapta. .
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Ismét festmény- és műtárgyárverést tartanak Debrecenben.
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
A Betone kiderítette, elveheti-e az AI az kreatív szakemberek munkáját.