Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A végén jött a slusszpoén a magyaroknak Debrecenben 

| 2021. 11. 20. | 19:27:00
Volt itt minden, mint a búcsúban – ahogy mondani szokták.
A végén jött a slusszpoén a magyaroknak Debrecenben 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A szabályok mitsem változtak a debreceni gyorskorcsolya világkupán a harmadik napra, aki dolgozni akart, annak bizony negatív antigén-tesztet kellett produkálnia. Míg erre vártam, szóba elegyedtem az M4 Sport ismert, „jeges” szakértőjével, Spiller Istvánnal, akiről kiderült, hogy ezer szállal kötődik Hajdú-Bihar megyéhez. – Mindig szívesen térek haza, él itt testvérem és unokatestvérem is, konkrétan Nádudvaron és Hajdúszoboszlón – mondta a szakember. Spiller István ugyan ezen a világkupán „csak” megfigyelő, a téli olimpián ott lesz szakértőként. – Jöttem szétnézni, de ha már itt járok, meglátogatom a rokonokat is, élvezem a hajdúsági tájakat, ízeket, Pesten és Münchenben élve ez bizony kuriózumnak számít már az életemben – fogalmazott a tévés szakértő, aki elmondta, szeretne minél több magyar érmet látni ezen a hétvégén.

 Járvány ide vagy oda, mindenki érezze jól magát! Hajrá magyarok!

– ezekkel a szavakkal pedig már Széles Diána, Debrecen alpolgármestere indította el a debreceni gyorskorcsolya világkupa döntős hétvégéjét. A jó hangulatról a szervezők is gondoskodtak, a korcsolyázók azonban még inkább. A harmadik nap fő eseménysorozatát a délutáni döntők adták. Érmeket osztottak mind a női, mind a férfi mezőnyben 500 és 1500 méteren. Valamint a női váltók 3000 méteres és a férfi váltók 5000 méteres elődöntőire is sor került.

Az 1500-as távval kezdtek a versenyzők, melyben Jászapáti Petra volt először érdekelt a magyarok közül, a Főnix Arénába kilátogató magyar és lengyel szurkolók már akkor őrjöngésbe kezdtek, mikor 10 körrel az elődöntős futama vége előtt Petra az élre állt. Mint az végül kiderült, korai volt az öröm, Jászapáti elfáradt, nem jutott be a döntőbe. A „B” megnevezésű fináléban Jászapáti szökési kísérletbe kezdett, de kerékpáros nyelven szólva eléhezett, majd utolsó lett.

A férfiak 1500-as számában több magyar is érdekelt volt. Liu Shaolin Sándor egy „szerencsének” köszönheti döntős részvételét, ugyanis orosz vetélytársa, aki amúgy a magyarokkal edz, Jelisztratov megbillentette futam közben, így az orosz versenyzőt kizárták, Liu pedig továbbjutott. Liu Shaoang és Krueger John-Henry egy elődöntős futamban harcolt a fináléért, sikerrel azonban egyikük sem járt. Végül Krueger John-Henry a „B” jelű finálét megnyerte értékes kvalifikációs pontokat gyűjtve ezzel. A döntőre pedig egyetlen honi sportoló maradt: Liu Shaolin Sándor mintha eltaktikázta volna magát, sokáig várt ki, az utolsó körben pedig még el is esett, 5. lett.

Maradt a remény az 500 méteres távra! Kónya Zsófia nyitotta a magyar csúszó kavalkádot ezen a távon, azonban már a negyeddöntőben búcsúzni is kényszerült. A férfiaknál az elődöntőben egy futamba került a sikeres negyeddöntő után Liu Shaoang és Krueger John-Henry, előbbi futamgyőztesként kvalifikálta magát a döntőbe, utóbbi a „B” fináléban bizonyíthatott ismét. A szám pekingi bajnoka, a november 20-i születésnapos, Liu Shaolin Sándor pedig szoros becsúszó után szintén ott lehetett a táv fináléjában. A második számú döntőben Krueger John-Henry rosszul rajtolt s végül utolsó lett. Következhetett az érmekért folyó csata a két magyar testvérrel. „Hát így könnyű!” – jegyezte meg egy szurkoló, amikor is a döntőben a két magyaron kívül mindenki elesett, körülbelül 5 milliméterrel, és egy századdal világkupagyőztes Liu Shaolin Sándor, ezüstérmes Liu Shaoang.

[Beillesztett cikk: Liuéket ünnepelte a debreceni Főnix]

3000 méteres női váltóban az elődöntők során nem voltunk érdekeltek, viszont a férfi 5000 méteren igen, méghozzá Krueger John-Henry, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Tiborcz Dániel összetételben. A magyar kvartett a futamában ugyan csak a harmadik lett, bejuttatták őket ötödik csapatként a döntőbe, így ott lesz kikért szurkolni november 21-én az utolsó futamban is 17 óra 40 perctől.

A végére pedig egy jó hír a november 21-én a Főnixbe készülő drukkerek számára: a Debreceni Egyetem megnyitja a Kassai úti Campus parkolóhelyeit, a szurkolók 13 óra 30 perc és 19 óra között parkolhatnak ingyenesen a Campus területén, ahova a Laktanya és a Zákány utca felől is be tudnak hajtani.

PI

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Klasszikus rangadót vív a DVSC: jön az Újpest Debrecenbe!
Klasszikus rangadót vív a DVSC: jön az Újpest Debrecenbe!
A Lokinak már nem szabad pontokat hullajtania.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Több fejlesztést is átadtak Magyarhomorogon
A település mintegy 53 millió forintot nyert.
KSH: nőtt a munkanélküliségi ráta
A munkakeresés átlagos időtartama 8,9 hónap volt.
Állásbörze és felnőttképzési expó: több száz munkahelyet kínálnak
Április 26-án zárásig mintegy 30 cég és képzőhely várja a Fórum –1. szintjén az érdeklődőket.
Környezeti szennyezés miatt javasolt óvintézkedést a hajdúnánási polgármester
Aggodalomra okot adó minták a városhoz tartozó Tedejen.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Örkényi Bátor Zétény hamar a saját lábára állt.
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.