Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A magyarok legyőzték az argentinokat Debrecenben

| 2021. 08. 10. | 21:24:00
A házigazdák második helyen zárták a csoportkört.
A magyarok legyőzték az argentinokat Debrecenben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A házigazda magyar válogatott 80-29-re legyőzte Argentínát a Debrecenben zajló U19-es női kosárlabda-világbajnokság csoportkörének harmadik, utolsó fordulójában augusztus 10-én.

Mindkét együttes vereséget szenvedett Oroszországtól, ellenben legyőzte Tajvant, így a mérkőzés tétje a csoport második helye volt. Az együttesek vezérei szerezték az első kosarakat, Milagros Maza duplájára Dombai Réka válaszolt egy szép betörés után. Ezt követően kissé kapkodóvá vált a játék, a negyed feléig összesen egy argentin kosár született. A folytatásban ugyan mindkét csapat megtörte a hosszú kosárcsendet, de az első negyed semmiképp sem a látványos támadójátékról marad majd emlékezetes, a felejthető első tíz perc végén 12-10-es haza vezetést mutatott az eredményjelző.

Rakita négy pontjával indult a második negyed, Miklós triplája és Madar tempója után pedig két perc után kétszámjegyűre nőtt a különbség.

Érezhető volt a magyarok ritmusváltása, Dombai középtávolija pedig már az argentin vezetőedzőnek is sok volt, magához is hívta övéit egy egyperces fejmosásra (23-10). Ez sem segített a dél-amerikaiakon, két újabb magyar hármassal már 17-0-s rohanásban voltak a mieink. Hiába Maza kettese, Boros egy újabb triplát rámolt be a sarokból, így már húsz volt közte (32-12). A félidőből hátralévő időben is parádésan zárt a magyar védelem, Rozmán dudaszós hármasával pedig gyakorlatilag a nagyszünetre eldőlt a találkozó (42-15).

A fordulás után sem változott a játék képe, a magyar válogatott rendkívül stabilan védekezett, a precíz távoli dobásoknak köszönhetően pedig tovább nyílt az olló. Cziczás László szövetségi kapitány a Tajvan elleni összecsapáshoz hasonlóan igyekezett elosztani a játékperceket, gondolva a szerdai nyolcaddöntőre is. Szemmel láthatóan élvezték a játékot Telegdy Zsófiáék, minden hazai pályára lépő ponttal zárta a találkozót. A vége magabiztos 80-29 arányú magyar siker lett, így megérdemelten szerezték meg Oroszország mögött a csoport második helyét. A csopotkörből mind a 16 válogatott továbbjut a szerdai nyolcaddöntőbe, ahol a magyarokra 17.30-tól a kedd esti Olaszország-Ausztrália csoportmeccs vesztese vár.

MESTERSZEMMEL
Cziczás László: Nagyon meg szerettük volna nyerni ezt a mérkőzést, a nagyobb tétnek tudom be a kicsit gyengébb kezdést. Miután le tudtuk vetkőzni a görcsösséget, nagyon szépen beindultunk a pálya mindkét oldalán. Amit kértem, azt megvalósították a lányok, így gyakorlatilag a nagyszünetre eldőlt a mérkőzést. Szerencsére ma is többet tudtak pihenni a kulcsjátékosok, ami még sokat érhet, hiszen holnap jön számunkra a világbajnokság legfontosabb mérkőzése, igyekszünk arra a meccsre kihegyezni a legjobb formánkat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Bezárt a Kerekerdő Élménypark
Bezárt a Kerekerdő Élménypark
Sok debreceni gyerek kedvenc helye volt.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Kiterjesztik a debreceni panelprogramot
Értékes városi ingatlanok eladásáról is döntöttek a képviselők.
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Hirdetés