A konyhaművészet csúcsa érkezik a Nagyerdőre

Szeptember 3. és 5. között minden ízében a minőségbe kóstolhatnak bele azok, akik a Nagyerdőre látogatnak: az 5. Debrecziner Gourmet Fesztiválon több mint 30 kiállító kínálja finomságait – a fine diningtől a food truckokon át a kistermelőkig.
Az utóbbi évek gasztronómiai forradalmának a Debrecenben élők testközleből lehettek tanúi: a sorra nyíló vendéglátóhelyek változatos megoldásokat nyújtanak fogások és ízélmények tekintetében is.
A városban egyre több, minőségi vendéglátást képviselő étterem működik, amely tovább növeli a város turisztikai vonzerejét és az itt élők kiszolgálását – hangsúlyozta Papp László az augusztus 3-i sajtótájékoztatón. A polgármester elmondta, ennek a pozitív változásnak az egyik mozgatórugója a Debrecziner Gourmet Fesztivál, amely már 2016 óta gyűjti össze az ország legjobb éttermeit a Nagyerdőn.
A fejlett gasztronómia jövője a helyi kistermelőkre és az ellenőrzött forrásból származó minőségi alapanyagokra épül – ezt az ars poeticát vallja az Ikon is – hangsúlyozta Thür Ádám. Az étterem séfje hozzátette, az idei rendezvény tematikájának megfelelően, amely a mangalica, a szilva és a chili, az Ikon is sok meglepetéssel készül, de továbbra is jelen lesz a híres Debreceni Páros, amelyet évek óta a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete által dedikált mangalica tenyésztő, a tetétleni Kövér Tanya készít el az étteremnek.
Elhangzott, hogy a nagy érdeklődés miatt érdemes online, előre megvenni a belépőjegyeket, mert így garantálhatják az érdeklődők a részvételüket ezen a kiemelkedő, gasztronómiai rendezvényen – kedvezményes áron. További információ ITT.










































