Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Dél-koreai sztár a DEAC esport-csapatánál

| 2021. 07. 03. | 20:21:00
Geun Yeong Kimet rengetegen keresték külföldről, de ő a Debreceni Egyetem szakosztályát választotta.
Dél-koreai sztár a DEAC esport-csapatánál
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szenzációs igazolást jelentett be a DEAC esport-szakosztálya: a vezetők megállapodtak a dél-koreai Geun Yeong Kimmel, aki Fran nicknévvel vesz részt a versenyeken. Egyelőre a következő két hónapban segíti a hackereket, majd szeptembertől újra tárgyalóasztalhoz ülnek a felek, hogy a folytatásról egyeztessenek. – Frant rengetegen keresték külföldről, de ő a Debreceni Egyetemet szerette volna képviselni, mivel itt végzi a tanulmányait – mondta Kosda Bence, a DEAC esport-szakosztályának vezetője. – Aktív közösségi személyiségként rengeteget segíti a tanuló, vagy feltörekvő játékosok fejlődését, kétségtelenül a csapat erőssége lesz. Négy éjszakán keresztül néztem vissza a felvételeket a korábbi versenyeiről, és elmondhatom: higgadtsága, profizmusa, reakciókészsége egyszerűen lenyűgöző. Anna Williams-szel (a Tekken játék egyik választható karaktere – szerk.) a világ egyik legjobb játékosának számít. Úgy gondolom, szakmai, közösségi és marketing szempontból Fran megszerzése hihetetlenül nagy jelentőséggel bír. Több szponzorációs lehetőséget utasított vissza, mivel szívesebben támogatná azt az egyesületet, amely az egyetemhez köthető. Ez az a hűség és a lojalitás, amely az ázsiai esportban elterjedt, de Európában szokatlan – fogalmazott Kosda Bence.

Fran jelenleg Kelet-Európa elsőszámú Tekken-játékosa, profizmusa, aktív versenyzése és törekvése kiemelkedő az európai és az ázsiai régióban egyaránt. Példamutató hozzáállásával sok ember előtt mutat példát. Ő az első Európai Unión kívüli játékos, aki magyar csapathoz igazolt.

Horváth Gyula, a DEAC-Hackers Fighting Games részlegvezetője alig hitte el, hogy ilyen szerencse hullott az ölükbe. – Amikor megkaptam az emailt, hogy Fran csatlakozna a DEAC-hoz, először azt hittem, csak szórakoznak velem. Kiderült, minden igaz. Azonnal felvettem vele a kapcsolatot. Reakcióideje elképesztő, és mivel viszonylag új az európai Tekken világában, sokan nem felkészültek a koreai stílusra, amit képvisel, és ez nagyon az előnyére válhat – mondta Horváth Gyula.

Geun Yeong Kim (Fran) Szöulban született, és 2010-ben kezdett el foglalkozni a Tekken nevű kompetitív fighting videojátékkal. Karrierje a 2019-es DRAGONS CUP TWT DOJO elnevezésű dél-koreai versenyen indult meg igazán, amikor sikerült az 5. helyen végeznie. Még ebben az évben felvételt nyert a Debreceni Egyetemre, és a relokalizáció miatt kisebb szünet állt be a karrierjébe. Nehezen jutott megfelelő arcade stickhez (játékvezérlő) és más felszereléshez – amely a kompetitív Tekken elengedhetetlen feltétele –, emiatt nem tudott készülni, de most már újra a korábbi fényében tündököl. A játékos kicsit félt is, hogy a nagy kihagyás hatására berozsdásodott, de szerencsére 2021 elején sorra jöttek a jó eredmények. Az ICFC EU SEASON 2 elnevezésű versenyt és a Tekken Mastery tornát megnyerte, és második lett a Red Bull Gaming Spherén. Jelenleg vezeti a Tekken Online Challenge 2021 kelet-európai régióját.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Szirénahang búcsúztatta nyugdíjba vonult polgári mentőápolót
Szirénahang búcsúztatta nyugdíjba vonult polgári mentőápolót
Harminc éve csatlakozott a mentőszolgálathoz.
Hirdetés
Hirdetés
A Bonni Egyetemmel tervez együttműködést a debreceni intézmény
A Bonni Egyetemmel tervez együttműködést a debreceni intézmény
Kétnapos látogatásra érkeztek Németországból.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Földutakat aszfaltoznak Görbeházán
Fővárosi cég végzi a kivitelezést.
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Villámrajtot vett a szoboszlóiak ásza
Villámrajtot vett a szoboszlóiak ásza
A következő körben már nehezebb dolga lesz.
Támogatott tartalom
Hirdetés
Hirdetés
Profibarkács.hu –  Az év 365 napjában Megbízható Bolt
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!