Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az új debreceni egyesület venné meg Szimáék tulajdonrészét

| 2020. 08. 18. | 18:21:00
A kézilabdázók a negyedik helyre hajtanak. A klubot működtető kft-t is elérheti a változás.
Az új debreceni egyesület venné meg Szimáék tulajdonrészét
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A bajnokságban a negyedik hely megszerzése, a nemzetközi kupában a csoportkörbe, vagyis a legjobb tizenhat közé kerülés a DVSC Schaeffler célja a szeptemberben rajtoló idényben; jelen állás szerint a mérkőzéseket korlátozás nélkül tekinthetik meg a nézők a helyszínen, ez persze a koronavírus-járvány tükrében változhat – közölte a klub augusztus 18-i sajtótájékoztatóján Ábrók Zsolt ügyvezető.

Hozzátette, a mérkőzések lejátszására több forgatókönyv létezik, például az egyik szerint a nemzeti bajnokság már decemberben véget érne, tavasszal pedig a nemzetközi mérkőzések szerepelnének a menetrendben. Ebből is látszik, mondta az ügyvezető, hogy a soron következő idényben a mentális erő még inkább felértékelődik. A klub gazdasági helyzete stabil, a támogatók közül egyetlen egy sem lépett vissza, sőt, a sajtótájékoztatón több újat köszöntöttek, és leptek meg a csapat új mezével.

A főtámogató Schaeffler-csoport nevében Szabó Péter – aki a kézilabdaklubot üzemeltető önkormányzati tulajdonú kft. felügyelőbizottsági elnöke is egyben – leszögezte, három éve szponzorálják a Lokit, az eltelt idő során a fejlődés töretlen volt. A támogatók köre bővült, a DVSC akadémiai klubbá vált (vagyis kulcspozíciót kapott az utánpótlásképzésben), a Hódos pedig egyre korszerűbb, komfortosabb szentélye a debreceni kézilabdának.

Az új támogatók ajándékként megkapták a kézilabdázók új mezét Ábrók Zsolttól (jobbra)

Papp László, Debrecen polgármestere emlékeztetett a DVSC Hagyományőrző és Sportfejlesztő Egyesület megalapítására. Mint ismert, az egyesületet előző este hozta létre a DVSC 42 szurkolója (politikusok, üzletemberek, sportvezetők, a Loki korábbi ikonikus sportolói stb.), céljuk egyszerre sikeres és közösségileg is vonzó sportszervezet kialakítása. A városvezető úgy fogalmazott, a Szima-éra után „a futball szív- és közüggyé vált Debrecenben, sokan mozdultak meg, jó érezni a támogatást”. A polgármester kitért a Hódos önkormányzati és taó forrásokból történő felújítására, a több lépcsős korszerűsítés során a csarnok befogadóképessége 2100 főre emelkedik (a kapuk mögött is lesznek nézők), megújul egyebek mellett a pályaborítás, a büfé, csúszásmentesítik a lelátókat.

És akkor egy kis foci…

A Cívishír kérdésére Papp László elmondta: a most alakult egyesület fogja megvásárolni a Szima-család DVSC Futballszervező Zrt-ben lévő 73 százalékos tulajdonrészét, míg a debreceni önkormányzat kezében marad 25 százalék. Annyi, mint jelenleg. Hogy miből lesz pénze az egyesületnek? A polgármester válasza szerint főként magán felajánlásokból. A politikus egyelőre nem kívánta elárulni, hogy mekkora összegről van szó, de megjegyezte, nem titkolóznak, csak még nincs itt az ideje a közlésnek (az adás-vételt befolyásolja, hogy Szima Gábornak ki kell vásárolnia a a DVSC Futballszervező Zrt-t a debreceni és a nyíregyházi kaszinókat birtokokló cégéből, a zrt-ben pedig a debreceni önkormányzat, ugye, 25 százalékos részvényplakettel rendelkezik).

– Olyan társadalmi erőt tapasztaltunk a futball környékén, hogy jobb megoldás, ha az egyesület és nem az önkormányzat vásárolja meg a részvénycsomagot – jelentette ki. A későbbiekben a most még 99 százalékos önkormányzati tulajdonú DVSC Kézilabda Kft. esetében is tulajdonossá válna az egyesület – folytatta –, bár 25 százalékos városi tulajdont ebben az esetben is megtartanának. Ennek a lépésnek azonban az előkészítésénél sem járnak, vagyis a kézilabdás átalakulás a (nem annyira távoli) jövő zenéje. 

Az egyesületi működés előnyeit Papp László elsődlegesen a társadalmasításban látja, úgy érzi, az önkormányzat hiába képviseltette magát a DVSC futballklubjának igazgatóságában, mindig kívülállóknak érezték magukat. Ebből következően az egyesületi működés révén a futball helyi beágyazottságát is növelnék. Példaként a Ferencvárost, a Real Madridot és a Barcelonát hozta fel, mint társadalmi szervezet által tulajdonolt és irányított klubokat.

Csoportkép a most csatlakozott szponzorok képviselőivel

– Nem akartuk azt, hogy egy átmeneti időszak során az önkormányzat többségi tulajdonosként keresgéljen befektetőt, aki aztán az éppen aktuális pénzügyi-gazdasági helyzete szerint menedzselné a klubot. Nem akarunk befektetőkre vadászni, mert rengeteg szélhámos van a pályán. Helyette támogatókban gondolkodunk – nyilatkozta.

RaL

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Megszűnik egy magyar tévécsatorna
Megszűnik egy magyar tévécsatorna
Főként vígjátéksorozatokat sugárzott.
Hirdetés
Hirdetés
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Földutakat aszfaltoznak Görbeházán
Fővárosi cég végzi a kivitelezést.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Profibarkács.hu –  Az év 365 napjában Megbízható Bolt
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!