Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szokatlan gyámság alatt három debreceni DK-s

| 2020. 06. 26. | 00:45:00
Varga Zoltán felidegesített kicsit pár képviselőt, de ez nála csak a normális ügymenet.
Szokatlan gyámság alatt három debreceni DK-s
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bár ez év elejétől a debreceni ellenzék leghangosabb figurája, Varga Zoltán (DK) a Parlamentbe tette át székhelyét, a június 25-i városi közgyűlésen többet szerepelt, mint párttársai együttvéve.

Hogy mit keresett az országgyűlési képviselő a Régi Városháza tanácstermében? 

Természetesen joga volt jelen lenni, miként bárkinek, hiszen az ülés alapvetően nyilvános. Varga Zoltán már a februári búcsúját megelőzően sem rejtette véka alá, hogy a munkahelyváltás ellenére nem lankad a figyelme a debreceni közgyűlés iránt. Majd külön kérte is politikai ellenlábasát, Papp László polgármestert, hogy segítsék az aktív részvételét az ülések alkalmával. Bár akkor a polgármester még úgy fogalmazott, sajnálja a képviselő távozását, a csütörtöki negyedik-ötödik Varga-hozzászólás után talán már másként vélekedik ugyanerről.

Nem beszélve a korábban jobbikos, ma már független Kőszeghy Csanád Ábelről, akiben annyira felment a pumpa, hogy azzal fenyegetőzött, lépéseket tesz Varga Zoltán „performanszainak” megakadályozására.

Aki követi a Gyurcsány Ferenc-féle baloldal helyi erős emberének pályafutását, az persze kevéssé lepődött meg. Hiszen Varga Zoltán hosszú ideje a közösségi médiában is tudatosan építgeti az Orbán-rezsim elleni legdacosabb ellenzéki szerepét, élvezi a szereplést, kirí a szürke átlagból és a magyar politika nagykutyáihoz hasonlóan ő sem megy a szomszédba a demagógiáért.  

Csütörtökön azzal nyitott, hogy Papp László utóbb megvallott meglepetésére megdicsérte a városvezetést a koronavírus-járvány során mutatott teljesítményéért. Majd azzal folytatta, hogy a DK három önkormányzati képviselője ugyan nem szavazza meg a Debrecen fejlesztési stratégiájáról szóló programot, jelen sem lesznek, de majd ő beszél helyettük. A debreceni kerékpáros velodrom helyett szívesebben látna valami mást, folytatta, hogy ugyanazzal a lendülettel gúnyosan emlegesse Révész Máriuszt („Révész Mártíriusz”), ami nem Varga-találmány, hanem szakállas poén a Fidesszel nem éppen rokonszenvezők között (Révészt, ugyebár, rendőrök verték véresre 2006 őszén, a politikusról készült felvételek az akkori indokolatlan rendőrattak bizonyítékai).

Varga Zoltán beszél, Balázs Ákos, Barcsa Lajos, Papp László és Széles Diána hallgatja…

Varga Zoltán és a DK-s képviselők tehát percre leosztották egymás között, hogy ki, mennyit szerepeljen a június 25-i közgyűlésen (Jánki József, Vaszkó Imre és a most esküt tett Gulácsi Anna Ilona is kérdezgettek, hozzászóltak).

Felvetődik a kérdés, korrekt-e egy ilyen testületi ülésen egy országgyűlési képviselőnek többször hozzászólnia, miközben a Demokratikus Koalíció három taggal amúgy is jelen van?

Sőt, valójában Varga nem is országgyűlési képviselőként kapott szót, hanem egyszerű állampolgárként, hiszen a debreceni közgyűlés szabályzata ezt könnyen teljesíthető feltételek mentén lehető teszi. Ha tehát az ellenzéki párt akciójára a Fidesz úgy reagálna, hogy a saját aktivistái a következő testületi ülésen a városvezetésnek kedves hozzászólásokkal teszik feledhetetlenebbé az eseményt… formailag nem ütköznének falakba.

[Beillesztett cikk: Jönnek az elektromos buszok és kukásautók Debrecenben]

Hogy fogadták Varga Zoltán húzását a többiek?

A mártíriuszozást Balázs Ákos alpolgármester visszautasította, szomorúnak tartva azt, hogy ilyesmi elhangozhat az ülésteremben éppen egy DK-s szájából. Kőszeghy Csanád Ábel felvetette, obstrukciónak, vagyis olyan öncélú áltevékenységnek tartja Varga Zoltán húzásait, hogy ha ez így megy tovább, kezdeményezni fogja a szervezeti és működési szabályzat megváltoztatását.

Papp László is odapirított, mondván, „vérlázító, hogy Varga kiparancsolta a teremből a társait”. – Én szégyellném magamat az ön helyében, de a pártfegyelem bizonyára megbocsátja – reagált, amit később az toldott meg, hogy az ő olvasatában a három DK-s gyámság alá lett helyezve, miközben azt, amit Varga közölt, ők is el tudták volna mondani.

Ilyen sem történt még a debreceni közgyűlésben! – összegezte a városvezető.

RaL

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ingyenes lesz a múzeum a berettyóújfaluiaknak
Ingyenes lesz a múzeum a berettyóújfaluiaknak
Több helyi látogató, erősebb kötödés a városhoz.
Hortobágyi csikósok csergettek a Tour de Hongrie mezőnyének
Hortobágyi csikósok csergettek a Tour de Hongrie mezőnyének
Hatalmas bukás a hajdúszoboszlói befutón.
Gazdaság
Tízmilliós bírságot kapott az UNION
Rendszerszintű hiányosságot állapítottak meg.
Debrecen haszonélvezője a kormány iparosítási politikájának - így a kormánybiztos
Nem véletlen, hogy a Mercedes és a BMW is itt építkezik.
Új típusú képzés üzletembereknek Debrecenben
A tervek szerint szeptemberben induló képzésre előreláthatólag augusztustól lehet majd jelentkezni.
Felújítanak a Hatvan utcán 32 parkolóhelyet
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.
Támogatott tartalom
Madarak és fák hónapja Debrecen város kisvasútjával
Madarak és fák hónapja Debrecen város kisvasútjával
Fészekleső túra, madárgyűrűzés, interaktív foglalkozás és erdei túra is lesz.
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Furka Andrea a Richter Érdemérem különdíját kapta. .
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Ismét festmény- és műtárgyárverést tartanak Debrecenben.
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
A Betone kiderítette, elveheti-e az AI az kreatív szakemberek munkáját.