Hirdetés

Forrest Gumpot idézte búcsúzóul a debreceni DK-s 

Cívishír

2020.02.13. 19:44

Forrest Gumpot idézte búcsúzóul a debreceni DK-s 
Varga Zoltán a február 13-i debreceni közgyűlésen (Fotó: Debrecen.hu)

Varga Zoltán „nagyobb medencébe” ugrik át, a fideszes polgármester azt tanácsolta, vigyázzon a cápákkal.

Hirdetés

Lemondott közgyűlési mandátumról a talán legismertebb debreceni ellenzéki képviselő, Varga Zoltán a február 13-i ülésen. Ez persze nem meglepetés, hiszen ismert, hogy a Demokratikus Koalíció őt jelölte országgyűlési képviselőként a korán „elmenő” Gréczy Zsolt helyére, akihez az utóbbi évek egyik legbizarrabb botránya… ragad.

Az élet olyan, mint egy doboz bonbon: az ember nem tudhatja, mit vesz ki belőle – utalt a váratlan fordulatra csütörtöki búcsúja során Varga Zoltán, a címben említett filmhőst idézve.

A közgyűlés tagjaihoz intézve szavait elmondta: sok tekintetben másként látják a világot, a politikát, a vallást, ugyanakkor büszke rá, hogy ennyi időn át (14 éve képviselő) képviselhette Debrecent és tehetettek együttesen a közjóért. – Nem jó az, ha egy közösség csak egyetlen szemüvegen keresztül nézi a világot. Jó viszont, ha van egy közös pont, ami számomra Debrecen. Sok keserűséget, örömöt adott ez a munka, sokat tanultam, sokat kínlódtam – vallotta meg. Egyben azt kérte, biztosítsák számára a tanácskozási jogot a debreceni közgyűlésben, mert szeretné új lobbierőként segíteni a várost a jövőben. Ne kevesebbek legyenek azzal, hogy egy ellenzéki politikus az Országgyűlésbe kerül, hanem többek – fogalmazott annak kapcsán, hogy „átlép egy nagyobb medencébe”.

Számos késhegyig menő vitájuk ellenére Papp László úgy reagált, sajnálja Varga távozását, s vigyázzon abban a nagyobb medencében, „mert sok a cápa”. Mint emlékeztetett, az elmúlt 5 évben több fajsúlyos kérdésben sikerült egyetértést kialakítania az ellenzékkel. Vagyis osztja azt, hogy van politikai világnézettől független metszete a közgyűlési munkának: Debrecen.

A polgármester végül kijelentette, „nem is lehet kérdés, hogy ha Varga Zoltán a város érdekében fogalmaz meg álláspontot vagy tevékenykedik, akkor a közgyűlés partner”. Arra is utalt, hogy a jelenlegi debreceni országgyűlési képviselők is sokat lobbiznak a megyeszékhely pozíciónak javításáért. 

Kőszegy Ábel (Jobbik) a DK-s szemére vetette, hogy a pénzügyi bizottság elnökeként éppen az év legfontosabb bizottsági ülésétől maradt távol (akkor tárgyalták a most elfogadott költségvetés-tervezet). Az érintett azzal hárította el a vádat, hogy aznap délelőtt az Országgyűlés hivatala a február 16-i eskütételével és az új munkakörével összefüggően berendelte.

RaL

közgyűlésDebrecenDKVarga ZoltánPapp LászlóKőszeghy ÁbelFidesz-KDNP

Szóljon hozzá!

Hirdetés