Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Földindulás a Jobbikban. Jakab Péter helyi híve válaszol

| 2020. 03. 04. | 13:23:00
Keresztesy Gergő volt debreceni elnök szerint a Fideszt mindenhol egy közös jelölttel lehet legyőzni.
Földindulás a Jobbikban. Jakab Péter helyi híve válaszol
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Cívishír: Kérem, magyarázza el, hogy mi zajlik most a hajdú-bihari Jobbikban?
Keresztes Gergő: Egy természetes folyamat, ami hozzátartozik egy párt életéhez. Sok az érkező, és vannak távozók. Utóbbiak húzzák el ezt, mert szinte napra, percre pontosan időzítették a kilépésük bejelentését. Akad olyan, aki szerintem elfáradt, van olyan, aki csak most kapott új és sokkal nagyobb lendületet, és van, aki most csatlakozik. Ez nem nagy újdonság.

Cívishír: A debreceni Jobbik oszlopos tagjai fordítottak hátat a pártnak, kikkel lehet újra felépíteni helyi pártszervezetet?
Keresztesy Gergő: Nagyon sok olyan szimpatizánsunk van, akik már most jelezték, hogy szívesen csatlakoznak hozzánk. Itt vannak azok a fiatalok is, akiknek eddig nem volt annyi lehetőségük bizonyítani helyben, most pedig tettrekészek, és látva a folyamatokat, még elszántabbak lettek.

Cívishír: A vidéki Jobbik-szervezetek is sorra dobják be a törülközőt, túléli ezt a párt?
Keresztesy Gergő: Persze. Túléltünk két, hatalmas összegű ÁSZ-bírságot, túléltük a kormányközeli propaganda aljas és becstelen hazugságcunamiját, túlélünk mindent.

Cívishír: A kilépés okaként azt is említik, hogy a Jobbik lemondott a nemzeti ügyek képviseletéről, azaz elvesztette az identitását. Mit gondol?
Keresztesy Gergő: Ezt mégis honnan veszik? Ez sehol nem hangzott el, akárki, akármit mond! Csak tudom, hiszen én is támogattam például a Székely Nemzeti Tanács európai polgári kezdeményezését a nemzeti régiók védelmében. Ez az igazi nemzetiségpolitika.

Jakab Péter és Keresztesy Gergő  (Fotó: magánarchívum)

Cívishír: A Facebookon előszeretettel oszt meg közös fotót Jakab Péterrel, büszkén pózol vele. Az új Jobbik-elnök feltétlen hívének tekinti magát?
Keresztesy Gergő: Támogatom és támogatni fogom Pétert. Amikor egy kongresszus megválasztja a közösség vezetőjét, akkor fel is hatalmazza a feladatok elvégzésére. Követem a párt vezetőit, magamra és minden tagra nézve pedig szigorúan kötelezőnek érzem a pártfegyelmet.

Cívishír: Jakab Péter – azon túl, hogy heves kirohanásokat intéz a kormány tagjai ellen a parlamentben – mit tud?
Keresztesy Gergő: Jakab Péter jelenleg az ország egyik legnépszerűbb politikusa – innentől szerintem ezt nem kell magyarázni. Egy lelkiismeretes, harcos típusú hazafi, aki valódi emberek valódi problémáival foglalkozik, és a hétköznapi emberek üzenetét viszi a Parlament falai közé, nem pedig királyként, a várból kinézve tekint a népre, mint Orbán Viktor.

Cívishír: A kilépők szerint Jakab bolsevik módszerekkel tisztogat. Ehhez szóljon hozzá!
Keresztesy Gergő: Bolsevik módszerek a Fideszben vannak, és azt az egész ország megérzi. A mi szekerünket úgy hívják, hogy Jobbik, amelyiken eddig többen ültek, mint kellett volna, viszont sokkal kevesebben húzták. Akik leszálltak, bebizonyították, hogy sem tolni, sem pedig húzni nem akarják a szekeret, ezért átszálltak egy másik, jelenleg sokkal könnyebben haladó járműre. Vegyünk példának az egyszerűség kedvéért engem. Már tíz éve itt vagyok, hordtam szórólapokat, gyűjtöttem az ajánlószelvényeket, kampányolok, tagokat toborzok. Nyilván egyszerűbb és kényelmesebb lett volna egy meleg irodában ülni, zenét hallgatni és mondjuk telefonálgatni. Tudom, hogyha csak ennyit tettem volna, annak meglett volna a következménye.

Cívishír: Komolyan gondolják, hogy a Jobbik-szavazóknak néppártosodás kell?
Keresztesy Gergő: Természetesen. A fogalmat szándékosan akarják félremagyarázni, és aki ezt direkt teszi, azzal nem akarunk mit kezdeni.  

Cívishír: A holokauszt-emlékművet meggyalázó Kulcsár Gergely kijelentette, nem mond le a megyei közgyűlési mandátumáról, mire vélhetően kizárják. Ön szerint sincs helye az új Jobbikban?
Keresztesy Gergő: Ahogy korábban a Mi Hazánkba távozókra, úgy a mostaniakra sem lövök. Ez nem az én asztalom, és nem is lesz az soha. Kulcsár Gergellyel kapcsolatban az elnökségünk hozott egy döntést, ezt el kell fogadni, én a saját munkámmal foglalkozom.

Kulcsár Gergely és Keresztesy Gergő  (Fotó: Jobbik)

Cívishír: A legutóbbi parlamenti választáson meglehetősen mostohán bánt a pártvezetés a debreceni, hajdú-bihari jobbikosokkal. A 2018-as Jobbik-listán például ön is csak az 59. helyet kapta, Kőszeghy Csanád Ábel debreceni ősjobbikos pedig csak a 81. helyet. Magyarán: esélyt sem adtak.
Keresztesy Gergő: Esélyt mindenki kapott, aki 2018-ban egyéni jelöltként elindult. Ez akkor a megyében hat embert érintett, köztük engem is. Nem érdekelt a listás helyezésem, egyéni győzelmet szerettem volna. Büszke vagyok a csaknem 13 ezer szavazatra és a több mint 30 százalékos eredményre.

Cívishír: Az ön szemét nem bántja, hogy a Jobbik és a Gyurcsány-párt logója egy plakáton szerepel, mint legutóbb Dunaújvárosban?
Keresztesy Gergő: A jelenlegi választási rendszert a Fidesz saját magára szabta. Egy főpróba zajlott arról a választói akaratról, amely abban nyilvánulna meg, hogy egy ellenzéki jelölt küzdjön meg a Fidesz jelöltjével szemben. Kár ebből csak a Demokratikus Koalíciót kiemelni, hiszen az összes ellenzéki párt a jobbikos Kálló Gergelyt támogatta, hatalmas győzelem is lett belőle. A Fidesznek még csak önálló jelöltje sem volt.

Cívishír: Szerepelhet a Jobbik, a DK és az MSZP egy közös listán 2022-ben?
Keresztesy Gergő: Mind a 106 egyéni választókerületben meg kell találni azt a jelöltet, aki egyedül áll szemben a Fidesz jelöltjével. A listák tekintetében viszont meg kell engedni a választóknak, hogy dönteni tudjanak. Nem járható út az egy közös lista, ez az önkormányzati választáson is megmutatkozott. Ahol a pártok közös listát állítottak, a Fidesz 6-7 százalékkal jobb eredményt ért el.

Cívishír: Egyáltalán lesz még Jobbik 2022-ben?
Keresztes Gergő: Igen, ebben biztos vagyok.

Cs. Bereczki Attila

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Eltűnt egy 26 éves debreceni nő
Eltűnt egy 26 éves debreceni nő
Február 10-én ismeretlen helyre távozott.
Hirdetés
Hirdetés
Kihallgatták Varga Juditot
Kihallgatták Varga Juditot
A volt igazságügyi miniszter a Központi Nyomozó Főügyészségen járt.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Pert nyert a Forbes a Hell cég ellen, azaz le lehet írni a milliárdos tulajdonosok nevét
2019-ben a személyiségi jogok megsértése miatt nyújtottak be keresetet a bíróságra.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés