Hirdetés

Az amerikai-mexikói határról üzent a volt debreceni képviselő

2020.02.05. 09:19

Az amerikai-mexikói határról üzent a volt debreceni képviselő
(Fotó: illusztráció, joc.com)

Azt mondja, a határ azért van, hogy azon csak törvényesen lehessen átkelni.

Hirdetés

Az illegális migráció nem érzelmi, nem politikai, hanem jogi kérdés. Ezt mintha Európában elfelejtették volna - mondta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szerdán, amikor meglátogatta az Egyesült Államok és Mexikó közötti határt.

Kovács Zoltán az MTVA tudósítójának elmondta: a mexikói-amerikai határon évtizedek óta van valamilyen fizikai akadály,  amelynek célja, hogy az illegálisan érkezőket feltartóztassa.

Az Európai Uniónak is vannak határai, különös tekintettel a schengeni határra, és azok a viták, amelyeket az elmúlt öt évben folytattunk ezeknek a határoknak az átjárhatóságáról, arról, hogy szükséges-e fizikai erővel, illetve adott esetben kerítéssel védeni az illegális migrációval szemben, az itt, ebben az országban, illetve ezen a határszakaszon fel sem vetődne kérdésként, hiszen magától értetődik

 - hangsúlyozta. Hozzátette, Európa határait, a schengeni határokat ugyanilyen egyértelműen és kérdések nélkül kell védeni, mert nem érzelmi, nem politikai, hanem jogi kérdésről van szó.

A határokat meg kell védeni, azért vannak határok, hogy az azon átlépők betartsanak minden törvényt

- tette hozzá Kovács Zoltán, aki az amerikai útja során találkozott Andrew Friedmannal, az ortodox Bais Naftoli zsidó egyházközség elnökével, a Republikánus Párt kaliforniai elnökével, Jessica Pattersonnal, a Pepperdine University School of Public Policyn és az American Jewish Committee Los Angeles-i szervezetével, valamint külhoni magyarokkal.

határUSAMexikóKovács Zoltán

Szóljon hozzá!

Hirdetés