Hirdetés

A Fradi alaposan eláztatta a Debrecent

dvse.hu

2020.02.14. 22:00

A Fradi alaposan eláztatta a Debrecent

Bejött a papírforma.

Hirdetés

Kilenc góllal maradt alul a DVSE vízilabdacsapata a bajnokságban eddig hibátlan FTC Telekom otthonában február 14-én. Bár teljesen megérdemelt fővárosi siker született, Miroszlav Bajin együttese a találkozó bizonyos szakaszaiban felvette a ritmust a BL-címvédővel, sőt az utolsó negyedet sikerült is megnyerniük.  

A Ferencváros esélyeshez méltóan kezdte a találkozót, Jaksics emberelőnyből, majd centerből is eredményes volt. A hazaiak érezhetően más sebességgel vízilabdáztak, a debreceniek rendre kiszorított helyzetekből voltak kénytelenek próbálkozni. A szerb játékos a folytatásban is dominált, újabb két akciógóllal jelentkezett, így – ritkán látható módon – ő szerezte a mérkőzés első négy találatát. Ezt követően a DVSE is megkezdte a gólgyártást, Vancsik Levente egy perc alatt két gólt lőtt centerből, igaz közben Varga Dénes is betalált.

A negyedet Constantin-Bicari gólja zárta, így nyolc perc után 6-2-t mutatott az eredményjelző.

A második etap elejét nagyon megnyomták Miroszlav Bajin tanítványai, Fekete Gergő és Kovács Gábor révén hamar kettőre zárkóztak. A címvédő nem hagyta annyiban a felzárkózási kísérletet, Sedlmayer és Younger gyorsan válaszolt, így visszaállt a négy gólos differencia (8-4). A jóval nagyobb rotációval rendelkező zöld-fehérek a nagyszünethez közeledve sem lassítottak, Mezei, majd Varga volt eredményes, így a félidőre gyakorlatilag el is dőlt a találkozó.

A fordulás után sem változott a játék képe, az FTC egy perc alatt kétszer is beköszönt. Macsi Martin ugyan testvére passzából gólra váltott egy fórt, de a nagy kedvvel játszó Varga Dénes vezérletével kétszámjegyűre hízott a differencia (15-5). A záró felvonásra újra magához tért a DVSE, sőt, az őszi bajnokihoz hasonlóan az a bravúr is sikerült, hogy az utolsó negyedet megnyerjék a világ legjobb csapata ellen. Kovács és Smitula góljaira csak Várkonyi tudott válaszolni, így végül 16-7-es fővárosi siker született. A debreceniek összességében méltó ellenfelei voltak az eddig százszázalékos címvédőnek, így bizakodva várhatják a jövő hét szombati, Tatabánya elleni nagyon fontos idegenbeli bajnokit.

FTC Telekom – DVSE 16-7 (6-2, 4-2, 5-1, 1-2)
FTC: Gárdonyi – Vámos, Mezei 2, Constantin-Bicari 1, Jaksics 5, Younger 1, Varga D. 5 csere: Sedlmayer 1, Kállay, Spitz, Várkonyi 1, Varga B., Vass.
edző: Varga Zsolt
DVSE: Kósik – Smitula 1, Kovács 2, Fekete 1, Macsi P., Vancsik 2, Macsi M. 1 csere: Somorjai – Krasznai, Telegdy, Stefanidesz, Zsilák, Rádli, Oltean.
edző Miroszlav Bajin

MESTERMÉRLEG
Miroszlav Bajin: Nagyon keményen kezdte a Fradi a meccset, és miután elléptek, egyszer még vissza tudtunk jönni, de mi még nem vagyunk ezen a szinten sajnos. Több előre megbeszélt dolgot nem sikerült véghezvinnünk, ez talán a fáradtságnak is betudható, hiszen mi elsősorban a következő hétvégére készültünk, akkor szeretnénk a legjobb erőben lenni. Ugyanakkor dicséret illeti a csapatot, hiszen nem álltak le a végén sem, és az utolsó negyedet sikerült  is megnyernünk.

Szóljon hozzá!

Hirdetés