Hirdetés

Három kiló „súlyfölöslegről” döntöttek Debrecenben

NAV

2020.01.14. 08:32

Három kiló „súlyfölöslegről” döntöttek Debrecenben

Egy karcagi asszony pórul járt.

Hirdetés

A Debreceni Járási Ügyészség orgazdaság vétsége miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki adózás alól elvont vágott dohányt vásárolt magának.

A vádlott karcagi otthonában 2019. március 18-án jövedéki ellenőrzést tartottak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal illetékes járőrei. Az ellenőrzés során a nő önként átadta a házában tárolt, négy csomagban lévő, összesen több, mint 3 kilogramm súlyú jelöletlen és magyar zárjegy nélküli, finomra vágott dohányt. A vádlott azok származását és birtoklásának jogszerűségét nem tudta igazolni. Elmondta, hogy a dohányárut előző nap egy debreceni piacon vásárolta saját fogyasztásra.

A hatályos jogszabályok értelmében a vágott fogyasztói dohány jövedéki terméknek minősül, amely után adót kell fizetni, tulajdonosának pedig hitelt érdemlően kell igazolni a birtoklás jogszerűségét. Az adóhiány alapján a bűncselekmény elkövetési értéke több, mint 110 ezer forint.

A nőt a NAV illetékes igazgatósága több, mint 200 ezer forintjövedéki bírság megfizetésére kötelezte, a lefoglalt dohánytermékeket pedig elkobozta.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlottal szemben kisebb értékre elkövetett orgazdaság vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban az ügyészség indítványozta, hogy a járásbíróság az iratok tartalma alapján, tárgyalás lefolytatása nélkül a vádlottal szemben próbára bocsátás intézkedést alkalmazzon.
dohányKarcagzárjegy

Szóljon hozzá!

Hirdetés