Hirdetés

Kocsmáros hívta a rendőrséget, hogy iszik a vendég

civishir.hu

2019.12.10. 08:35

Kocsmáros hívta a rendőrséget, hogy iszik a vendég

Ittas vezetők Debrecenben.

Hirdetés

A rendőröket értesítette december 9-én 19 óra körül egy Debrecen-Szepesen található kocsma alkalmazottja arról, hogy egy vendégük, aki alkoholt fogyasztott, gépkocsival fog útnak indulni. Az egyenruhások a helyszínre mentek, ahol épp szemen közlekedett velük az említett férfi, aki miután meglátta a szolgálati gépkocsit, hirtelen fékezett, majd visszatolatott a presszóig. A járőrök intézkedtek, és alkoholszondát alkalmaztak a 67 éves járművezetővel szemben. Mivel a helyi férfi pozitív értéket fújt, a rendőrök elfogták és előállították őt a Debreceni Rendőrkapitányságra, továbbá bevonták a vezetői engedélyét.

Egy debreceni benzinkút alkalmazottja is a rendőrséget hívta december 10-én 1 óra körül, és arról tett bejelentést, hogy az egyik járművezető, aki náluk tankolt, feltehetőleg ittas. A rendőrök a kapott információ alapján keresni kezdték a gépkocsit, amit a Pósa utcán állítottak meg. Az egyenruhások intézkedtek a sofőrrel, akivel szemben alkoholszondát alkalmaztak. A 31 éves helyi férfi pozitív értéket fújt, ezért őt további mintavétel céljából előállították.

Ne feledjék! Az ittas járművezetés növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát. Aki ittasan vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, mert nemcsak saját magát, hanem a közlekedés más résztvevőit is veszélyezteti. Már kis mennyiségű szeszesital-fogyasztás hatására is nő a reakcióidő, kedvezőtlenül változik a veszélyérzékelő képesség és tompulnak a reflexek. Előzzük meg a tragédiákat!
ittasSzepes

Szóljon hozzá!

Hirdetés