Hirdetés

Bíróság előtt a gyermekét rendszeresen verő hajdúsámsoni anya

civishir.hu

2019.12.11. 09:12

Bíróság előtt a gyermekét rendszeresen verő hajdúsámsoni anya
A kép illusztráció

Kiborult az étel, erre légycsapóval esett a kicsinek.

Hirdetés

A Debreceni Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntette és más bűncselekmény miatt emelt  vádat az ellen az anya ellen, aki kisgyermekét egy légycsapó nyelével nagyon sokszor megütötte.

A vádlott három éves gyermekének édesapjával élt élettársi kapcsolatban Hajdúsámsonban, majd a kapcsolat megromlását követően az anya 2018 márciusától a gyermekkel együtt elköltözött.

A vádlottnak érzelmileg megváltozott a kapcsolata a gyermekkel, rendszeresen ingerülten és türelmetlenül viselkedett, nagyon gyakran megütötte nevelési célzattal.

2018. június 18-át megelőzően, pontosan meg nem határozható időpontban egy este a gyermek kiborította az elé tett vacsorát, amin a vádlott feldühödött és egy műanyag légycsapó nyelével legalább 15-20 alkalommal a kiskorút testszerte, az arcán, a mellkasán, a csípőjén, a kezén, illetve a lábszárán megütötte. A sértettnek a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérülései keletkeztek.

A gyermeket az édesapa 2018. június 18-án vitte magával láthatásra, amikor is észlelte a rajta lévő sérüléseket, ezért orvoshoz vitte, majd a bántalmazást jelentette a rendőrségen.

Ennek eredményeként az illetékes rendőrkapitányság elsőként ideiglenes megelőző távoltartást rendelt el a vádlottal szemben, majd a Debreceni Járásbíróság a polgári jog szabályai szerint az anyával szemben 20 napra megelőző távoltartást rendelt el és akként döntött, hogy az idő alatt a gyermek az édesapa háztartásába kerül.

Az anya a veréssel a szülői felügyeleti jogából eredő nevelési kötelezettségét súlyosan megszegte és ezzel a kiskorú gyermek testi, értelmi és érzelmi fejlődését veszélyeztette.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen kiskorú veszélyeztetésének bűntette és védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A vádiratban felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta. A járási ügyészség a vádiratban a büntetés konkrét mértékére vonatkozóan is indítványt tett arra az esetre, ha a vádlott a terhére rótt bűncselekmények elkövetését beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.
Hajdúsámson

Szóljon hozzá!

Hirdetés