Hirdetés

Tétlenül nézte a debreceni anya, ahogy verik a gyerekét

civishir.hu

2019.11.04. 10:45

Tétlenül nézte a debreceni anya, ahogy verik a gyerekét
A kép illusztráció

Közölte lányával, megérdemelte, amit kapott.

Hirdetés

A bíróság által megállapított tényállás szerint a másodrendű vádlott anyának korábbi kapcsolatából 4 gyermeke született. A legkisebb gyermeket közösen nevelték M. Gergővel. Kapcsolatukból még két gyermek született, akik szintén velük éltek. A szülők közhasznú munkásként és alkalmi munkából tartották el a családot. M. Gergő vádlott gyakran fogyasztott alkoholt. 2016-2017 között nagyobbik gyermekük, a sértett, a családból nem számíthatott odafigyelésre, nyugtalanná, szorongóvá vált, gyakran nem is aludt otthon, iskolába sem akart járni. Emiatt gyakran került konfliktusba a vádlottal, aki agresszívan viselkedett vele és fizikailag is bántalmazta őt. Az anya szem- és fültanúja volt a bántalmazásnak, de nem kelt a sértett védelmére, nem állt gyermeke mellé, azt is közölte, hogy megérdemelte, amit kapott. A kiskorú sértett sokáig nem beszélt senkinek a vele történtekről. Hetekig nem járt iskolába. Az intézmény jelezte ezt a gyermekjóléti központnak, ahol szakpszichológus kezdett el foglalkozni a kislánnyal. Ekkor beszélt a sértett az őt ért bántalmazásokról. A kormányhivatal 2017 márciusában lakásotthonban helyezte el a gyerekeket. M. Gergő tagadta a bűncselekmény elkövetését. Nyilvános ülés.

Ítélet első fokon

Az első fokon eljárt Debreceni Törvényszék 2019 márciusában M. Gergő vádlottat kiskorú veszélyeztetésének bűntette, testi sértés bűntette miatt 1 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette. A bíróság a vádlott szülői felügyeleti jogát M. A. gyermeke fölött megszüntette. 

A bíróság a vádlottat a szexuális erőszak büntette miatt emelt vád alól felmentette.

Az anyát kiskorú veszélyeztetésének bűntette, bűnsegédként elkövetett testi sértés bűntette miatt 1 év börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlottak felmentésért, illetve enyhítésért fellebbeztek.

A Debreceni Ítélőtábla másodfokon november 7-én tárgyalja a büntetőügyet.
gyermekbántalmazás

Szóljon hozzá!

Hirdetés