Hirdetés

Hirdetés

Jól használta ki a lehetőségeket Görbeháza

Cívishír

2019.11.21. 17:13

Jól használta ki a lehetőségeket Görbeháza

Minden szociális alapszolgáltatás elérhető egy épületben.

Hirdetés

Hirdetés

„Fontos, hogy a vidéki életet választóknak is teljes értékű életük legyen!” - fogalmazott Pajna Zoltán a Hajdú-Bihar megyei közgyűlés elnöke november 21-én Görbeházán.

Görbeházán már egy épületben vehető igénybe a család- és gyermekjóléti szolgáltatás, az idősek nappali ellátása, a házi segítségnyújtás, az étkeztetés és a tanyagondnoki szolgálat. A szociális alapszolgáltatások fejlesztése a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program egyik pályázata által valósult meg, 68 millió forintból.

A Szociális Gondozási Központ, Család- és Gyermekjóléti Szolgálat az Iskola u. 22. alá telepítette szolgáltatásait, ehhez pedig szükség volt az épület felújítására. Többek között energetikai korszerűsítést végeztek, melynek keretében korszerű műanyag nyílászárókat szereltek be, megtörtént a külső hőszigetelés, a belső terekben kicserélték az elavult lámpákat, akadálymentesítettek, napelemeket szereltek fel és a gépészeti rendszert is átalakították.

Az épület ünnepélyes átadóját november 21-én tartották, ahol Giricz Béla Lászlóné polgármester köszönetét fejezte ki a kivitelezőknek és a munkálatokban résztvevőknek.

Az eseményen Ambrus Ilona gazdálkodásért felelős államtitkár is részt vett, aki hangsúlyozta: az önkormányzat ügyesen használta ki a pályázatok adta lehetőségeket, hiszen az elmúlt években számos épület újult meg a településen.

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat nevében Pajna Zoltán elnök méltatta a beruházást. Úgy fogalmazott: az állam fontosnak tartja, hogy a vidéki életet vállalóknak is teljes értékű életük legyen. Kiemelte továbbá a szociális területeken dolgozók fáradhatatlan, odaadó munkáját, majd hangsúlyozta: minden ellátásra szorulónak tudnia kell, hogy van kihez fordulni, senki sem marad egyedül.

Görbeházán a fejlesztésnek köszönhetően megvalósult egy olyan ügyfélbarát környezet, ahol a rászorulók szociális helyzetének, korának és egészségi állapotának megfelelő ellátás biztosítanak, hiszen mostantól egy helyen elérhető minden szolgáltatás.

 

Galéria

Görbeháza

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.