Hirdetés

A HPV-ről okítják a debrecenieket

civishir.hu

2019.11.11. 11:35

A HPV-ről okítják a debrecenieket
A kép illusztráció

Az emberiséggel egyidős ez a betegség.

Hirdetés

Hirdetés

Elsősorban a nőket érintő betegségekről kaphatnak új ismereteket, érdekes információkat mindazok, akik ellátogatnak a Debreceni Egyetem tudományos ismeretterjesztő sorozata, a Science Café soron következő, november 13-i előadására.

A Science Café célja nem változott az indulása óta eltelt több mint hat év során: közérthető formában, a legkényesebb kérdésekről is nyíltan mutatja be a legfrissebb, legérdekesebb tudományos eredményeket.

A női problémák intim témát jelentenek mind az orvostudomány, mind pedig az érintett betegek számára. Mindezek ellenére a betegségekről, azok tüneteiről beszélni kell, hiszen van, ami megelőzhető, az időben felfedezett gondok pedig orvosolhatók.

A Science Café következő rendezvényén A méhnyakrák és a Human Papilloma vírus (HPV) története az őskortól a védőoltásig címmel Kovács Ilona, a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Patológiai Osztályának osztályvezető főorvosa tart előadást.

– A méhnyakrák az emberiséggel egyidős betegség. Az utóbbi évtizedekben a HPV kóroki szerepének tisztázást követően a betegség korai felismerésére és megelőzésére számos új vizsgálómódszer áll rendelkezésre, amely a hagyományos sejtvizsgálatot kiegészíti, bizonyos esetekben meg is előzi.  A kutatási eredmények a beépülése a mindennapi gyakorlatba, jelentősen javítja a rákmegelőző állapot, illetve a betegség korai stádiumának felismerést – mondta el a hirek.unideb.hu portálnak Kovács Ilona főorvos.

Science CaféHPV

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.