Hirdetés

Hirdetés

Magyarországon van olyan település, ahol már mindenki szavazott

MTI

2019.10.13. 18:13

Magyarországon van olyan település, ahol már mindenki szavazott
(Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Mind a 13 választópolgár.

Hirdetés

Hirdetés

A Zala megyei Iborfián október 13-án kora délutánra minden választópolgár leadta szavazatát - derül ki a Nemzeti Választási Iroda 15 órakor készült összesítéséből.

Az ország legkevesebb lakosú településén 13 választópolgár él, ők 15 óráig mindannyian leadták szavazatukat, vagyis 100 százalékos volt a részvétel.

Iborfián a polgármester mellett kéttagú képviselő-testület tagjaira lehetett szavazni. Két független polgármesterjelölt és három, ugyancsak független képviselőjelölt mérette meg magát. Mester László Zala megyei főjegyző, a megyei választási iroda vezetőjeként az MTI-nek elmondta: azzal, hogy 15 órára mindenki leadta a szavazatát, a szavazóhelyiség még nem zárhat be. A jogszabály szerint 19 óráig ugyanúgy nyitva kell tartani, az urnákat csak ezt követően lehet felbontani, és a szavazatok alapján megállapítani a szavazás eredményét. Az alacsony lakosságszámból következő sajátosság, hogy a településen élő választópolgárok jelentős részének van a választási időszakban valamilyen szerepe.

A polgármesteren és a két képviselőn kívül - bár nekik nem kötelező az adott település lakójának lenni - ugyanis öt ember kell a helyi választási bizottság megalakításához is.
választás2019Iborfia

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.