Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szakmai elismeréseket vettek át a Debreceni Egyetem tanévnyitóján

| 2019. 09. 09. | 16:13:00
Négy szakembert díjaztak.
Szakmai elismeréseket vettek át a Debreceni Egyetem tanévnyitóján
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tanévnyitó ünnepség kertében adták át a Debreceni Egyetem szakmai elismeréseit. A Főnix Csarnokban osztották ki a DE Alumni díj 2019, a Debreceni Egyetem Pro Universitate Debreceniensi 2000 emlékérem, a „Pro Auditoribus Universitatis Debreceniensis” és a Juhász Zsuzsa-díjat.

DE Alumni díj 2019

A Debreceni Egyetem Szenátusa által 2015-ben alapított „Alumni Díj” azon szervezetek részére adományozható, amelyek a Debreceni Egyetemmel szoros tudományos és/vagy szakmai kapcsolatot ápolnak, támogatják az intézményt céljainak megvalósításában és kiemelt foglalkoztatói a Debrecenben végzett hallgatóknak. Az egyetem által kiírt pályázaton indulhat bármely Magyarországon telephellyel rendelkező szervezet, amely a Debreceni Egyetemmel vagy a DE Fejlesztéséért Alapítvánnyal, továbbá a Debreceni Egyetem által alapított, illetve tulajdonolt jogi személlyel együttműködésre irányuló szerződéssel rendelkezik. A nyertes jogosult a „DE Alumni díj 2019” megjelölést használni vállalati megjelenéseiben. A Bíráló Bizottság egybehangzó döntése alapján a „Debreceni Egyetem Alumni díját”, illetve a cím használatát 2019-ben a Tungsram érdemelte ki. Tóth István, a Tungsram pénzügyi igazgatója vette át a kitüntetést.

Debreceni Egyetem Pro Universitate Debreceniensi 2000 emlékérem

Pro Universitate Debreceniensi 2000 emlékéremben részesíthető, aki kiemelkedő módon segíti az egyetem oktató-kutató munkáját, hozzájárul az intézmény fejlődéséhez, hazai és külföldi elismertségének növeléséhez, illetve aki jelentős szerepet tölt be az egyetem társadalmi, tudományos kapcsolatrendszerének fejlesztésében. A Debreceni Egyetem Pro Universitate Debreceniensi 2000 emlékéremben részesítette Vitézy Tamás gazdasági szakembert.

A mérnök és mérnök-közgazdász végzettséggel is rendelkező Vitézy Tamás munkásságát a rendszerváltást megelőzően kezdte. Első munkahelye a Ganz-MÁVAG kohászati gyáregysége volt, ahol főmérnökként dolgozott. A gödi, majd a nádudvari termelőszövetkezetben szerzett vezetői tapasztalatokkal felvértezve a rendszerváltást követően saját tulajdonú cégeket alapított. Az általa alapított magáncégekkel elsőként sikerült földgázt importálnia Ukrajnából. A földgázüzlet eredményeit, üzleti hasznát a háború utáni Horvátország idegenforgalmába fektette be és magyarként a legnagyobb horvát turisztikai vállalat tulajdonosa lett. Az ukrán és orosz kapcsolatok révén alaposan megismerte az elő- és közép-ázsiai térség gazdasági, piaci és pénzügyi helyzetét. A Debreceni Egyetem szakembereivel azon munkálkodik, hogy szerteágazó gazdasági és pénzügyi tapasztalatait kamatoztatva és az intézmény szolgálatába állítva széleskörű együttműködési lehetőségeket teremtsen Kínával és az ázsiai területekkel

„Pro Auditoribus Universitatis Debreceniensis”

A Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának küldöttgyűlése által alapított „Pro Auditoribus Universitatis Debreceniensis”, a Debreceni Egyetem Hallgatóiért díjat kaphatják, akik az egyetem hallgatóinak érdekében tartós és kimagasló tevékenységet fejtettek ki, továbbá vezető tevékenységükkel hozzájárultak az egyetem oktatói és hallgatói közötti kapcsolatok elmélyítéséhez.

A Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának küldöttgyűlése a hosszú időn át végzett kiemelkedő szakmai és vezetői tevékenységért, a Magyar Honvédség és a Debreceni Egyetem hallgatósága közötti eredményes együttműködés előmozdításáért, az egyetem hallgatói körében az önkéntes tartalékos katonai szolgálat népszerűsítése és a katonai toborzás területén végzett kiemelkedő munkájáért a „Pro Auditoribus Universitatis Debreceniensis Díjat” adományozta Nagy Zoltán alezredes a MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 2. Katonai Igazgatási Központ parancsnoka részére.

Juhász Zsuzsa-díj

Juhász Zsuzsa 1958-tól 2006-ban bekövetkezett haláláig a betegellátásnak szentelte életét. Neve a mai napig a fegyelem, a hűség, a gyógyító munkával szembeni alázat szinonimája. A díjat Juhász Zsuzsa családja és a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum alapította 2010-ben. Az elismerést az a betegellátó szervezeti egységünkben dolgozó ápoló vagy ápolásvezető kapja, aki hosszú időn keresztül az ápolás területén nyújtott kimagasló szakmai munkájával, a betegekért, a közösségért vállalt tevékenységével maradandót alkotott és a Klinikai Központ hírnevét öregbítette.
A díjat az egyetem Klinikai Központ Ápolási Bizottsága - Juhász Zsuzsa családjának javaslatát is figyelembe véve - 2019-ben Ötvös Józsefné, a Gyermekgyógyászati Klinika Csecsemő osztályának osztályvezető ápolója számára ítélte oda.

Ötvös Józsefné 1977 óta a Gyermekgyógyászati Klinika munkatársa, első képesítését a koraszülött osztályon szerezte, mint gyermekápoló. Az évek során napi feladatai mellett számos oktatási programban, tanfolyamon vett részt, folyamatosan képezte magát, melynek eredményeként magas szinten elsajátította a gyermek ellátást. A mai napig aktív a szakápoló képzés színvonalának emelésében.2002-ben diplomás ápoló lett. Pontos, megbízható munkáját elismerve folyamatosan újabb megbízásokat, közöttük vezetői feladatokat is kapott. Szakmai tudásával nagy segítséget nyújt a jövő generációjának, az egészségügyi szakdolgozói hivatás iránti elkötelezettsége, valamint lelkiismeretes munkája valamennyi munkatárs számára követendő, példaértékű.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Baleset történt az iskolához közeli megállónál
Baleset történt az iskolához közeli megállónál
A megváltott vonaljegyek átszállás után is érvényesek.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
2025 végéig fizetnek a Hajdú tanyáért
Utána ingyen használhatja a felfuttatott hajdúböszörményi telepet a szakképzési centrum.
Életműdíjat kapott Dr. Ábrahám László
Szívügye a jövő mérnökeinek támogatása.
Díjeső a hajdúnánási struccfarmnak
Az ebesi Szender Kert különdíjas.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Megnyílt a 13. Zamat Fesztivál
Megnyílt a 13. Zamat Fesztivál
4000 négyzetméteres rendezvénysátor várja idén is a gasztronómia szerelmeseit és a bulizni vágyókat az ősz legnagyobb gasztroeseményén a cívisvárosban.
Westernhangulat a Zamat Fesztiválon a Marnevall jóvoltából
Westernhangulat a Zamat Fesztiválon a Marnevall jóvoltából
A gasztronómia és a zene szerelmeseinek idén is felejthetetlen élményt ígér a Debreceni Zamat Fesztivál.
Civis Honoris Causa címet kapott Bogsch Erik
Civis Honoris Causa címet kapott Bogsch Erik
A debreceni biotechnológiai üzem a jövő szempontjából a Richter számára a legfontosabb terület.
Miért szükséges a fugázás?
Miért szükséges a fugázás?
Milyen funkciója van ennek az anyagnak?
Hirdetés