Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pont nélkül távozott a DVSE Szegedről

| 2019. 09. 26. | 11:27:00
A debreceni csapatnak semmi nem akart összejönni.
Pont nélkül távozott a DVSE Szegedről
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Háromgólos vereséget szenvedett a DVSE vízilabdacsapata az OBI 4. fordulójában Szegeden. Bár a félidőben még döntetlen volt az állás, a debreceni pólósok a harmadik negyedet nagyon elrontották, így nem maradt esélyük a pontszerzésre. A hazaiak kezdték jobban a találkozót, Angelos Foskolos centergóljával már az első támadás után előnybe kerültek. A hajdúságiak is szép lassan megérkeztek a mérkőzésbe, Macsi Patrik előbb kiharcolt egy kiállítást, majd a fórból egyenlített. A negyed derekán a szegediek görög centere újra betalált, ám ezt követően kissé kapkodóvá vált a játék, és a kapusok is többször mentették meg csapatukat a góltól. Bár mindkét félnek megvolt a lehetősége az eredmény változtatására, végül 2-1-el zárult az első nyolc perc.

A folytatásban a Szeged másik gólfelelőse is beköszönt, Nikola Bogdanovics akciógólja után már kettő volt közte. Nem akart leszakadni a DVSE, s Kovács Gábor emberelőnyös találatával ismét látótávolságon belülre kerültek, sőt, Macsi Martin szabaddobása után újra egalizáltak. A félidő előtti percek újfent a kapusokról, és a kihagyott helyzetekről szóltak, így a nagyszünetben 3-3-at mutatott az eredményjelző.

A fordulás után a vendéglátók kapták el hamarabb a ritmust

Boros Tamás révén újra a szegedieknél volt az előny. Miroszlav Bajin együttesének érezhetően nem ízlett az ellenfél védekezése, ráadásul ezúttal a fórjaikat sem becsülték meg kellőképpen. Az újonc könyörtelenül kihasználta a DVSE rövidzárlatát, és két akciógóllal megnyugtató előnyre tettek szert (6-3). A debreceni szakmai stáb időkéréssel igyekezett felrázni övéit, melynek meg is lett az eredménye, hiszen Vancsik Levente emberelőnyből megtörte a gólcsendet. Nem lehetett felhőtlen a DVSE öröme, hiszen a negyed utolsó másodperceiben Foskolos megszerezte önmaga harmadik, csapata hetedik gólját, nagyon nehéz helyzetbe hozva ezzel a cívisvárosiakat (7-4).

Az utolsó játékrész kezdetén tovább romlott a debreceniek helyzete, hiszen Palotás góljára ugyan még Macsi Martin válaszolt, ám a Bogdanovics büntetője után már gyakorlatilag eldőlt a találkozó (9-5). Hiába küzdött becsülettel a DVSE, a hátralévő időben már nem tudtak felzárkózni, a Szeged pedig megérdemelten szerezte meg idei első sikerét. A debreceniek a következő fordulóban újra hazai medencében szerepelnek majd, október 5-én a címvédő Ferencváros lesz az ellenfelük.

Miroszlav Bajin: Nagyon ritkán fordul elő ennyi szerencsétlen gól egy mérkőzésen, ma egész egyszerűen semmi sem akart összejönni. Nem akarom a felelősséget levenni a vállunkról, mi is sokat hibáztunk, nem becsültük meg eléggé a helyzeteinket, és az idő előrehaladtával egyre görcsösebbek is lettünk. Ellenfelünk nagyon agresszív és motivált volt védekezésben, és a kapusuk is kiemelkedően teljesített, de azt gondolom, hogy kis szerencsével, és nagyobb rutinnal pontot, vagy pontokat szerezhettünk volna. Tudtuk a szezon elején, hogy nem lesz könnyű, ezzel a vereséggel még nehezebb helyzetbe kerültünk, de az ilyen meccsekből is tanulnunk kell.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Újabb szakaszt tettek kíméletessé az autóink számára a Kishegyesin
Újabb szakaszt tettek kíméletessé az autóink számára a Kishegyesin
Megújult bő 400 méteren a forgalmas debreceni út.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Nem vagy a helyeden a munkában? Fordulj az álmaid felé!
A Debreceni Szakképzési Centrum bemutatja: Állásbörze és felnőttképzési expó. Április 26-án találj munkát vagy képzést a Fórumban!
Küszöbön a debreceni lakásprogram elfogadása
Jövőre már lehetnek olyan fiatalok, akiknek az albérletét mások (is) fizetik.
Komádi továbbra is várja a befektetőket, a munkahelyteremtőket
Egy minden igényt kielégítő közösségi térrel is gyarapszik a kisváros.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.